Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus darželiuose – atostogų nuotaikos

2010-06-18 06:00
Grafikas: tie darželiai, kurie vasarai nebus uždaryti, dirbs ne visu pajėgumu.
Grafikas: tie darželiai, kurie vasarai nebus uždaryti, dirbs ne visu pajėgumu. / Tomo Raginos nuotr.

Sostinės darželiai pradeda dirbti vasaros režimu. 40 iš 130 Vilniuje esančių darželių atostogaus mėnesį ar pusantro.16 iš jų bus renovuojami už ES lėšas. Likusieji šiokius tokius remonto darbus atliks už savo pinigus.

Tie darželiai, kurie vasarai nebus uždaryti, dirbs ne visu pajėgumu. Kaip organizuoti darželių veiklą, sprendžia jų direktoriai – įvertina įstaigos finansinę padėtį.

Iš esmės kiekvieną vasarą darželiuose veikia kelios sujungtos grupės, o tuo metu, kai darželiai remontuojami, tėvai vaikus veda į šalia esančias ikimokyklinio ugdymo įstaigas.

"Jei Justiniškėse mėnesiui užsidaro "Justinukas", vaikus priima šalia įsikūręs darželis "Nykštukas". Jei duris užveria "Žilvinėlis", tėvai mažylius veda į priešais esantį "Žilvitį", – sistemą konkrečiu pavyzdžiu apibūdino savivaldybės Švietimo departamento Neformaliojo švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Ona Vaicekauskienė.

Darželių darbo laikas iš anksto derinamas su auklėtinių tėvais. "Atliekame apklausas, kada tėvai planuoja atostogauti, ir pagal tai orientuojamės, kaip organizuoti darželių veiklą. Dirbame labai reikliai ir šiuos klausimus pradedame spręsti iškart po Naujųjų metų", – aiškino O.Vaicekauskienė.

Iškilus neaiškumų ji tėvus ragino pirmiausia skambinti darželio vadovybei, o negavus norimų atsakymų – ir į savivaldybę.

"Direktorius gali atostogauti, o pavaduojantis asmuo ne viską žino. Tada padėsime mes", – užtikrino savivaldybės darbuotoja.

Net jungiant skirtingo amžiaus darželinukų grupes, paslaugos kokybė esą nenukenčia. "Atitinkame visus reikalavimus. Tiesa, lopšeliuose, kuriuos lanko vaikai iki trejų metų, grupės nejungiamos su vyresniais vaikais. O ir jungti nelabai reikia, nes tokius vaikus į darželius tėvai veda ir vasarą", – pasakojo O.Vaicekauskienė.

Ji sakė, kad remontams užsidarančių ir darbo apimtį mažinančių darželių auklėtojos išleidžiamos atostogų, joms išmokami pagal įstatymą priklausantys atostoginiai. Vasarai nemokamų atostogų darželių darbuotojai esą nevaromi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų