Vilniaus rajono vicemerėmis paskirtos D. Narbut ir E. Tamošiūnaitė

Vilniaus rajono vicemerėmis penktadienį paskirtos Danuta Narbut ir Edita Tamošiūnaitė, taip pat nutarta, kad tarybos narys Waldemaras Urbanas laikinai eis mero pareigas, jei išrinktasis meras netektų mandato.

Už tai, kad buvęs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatas į merus laikinai pavaduotų merą Robertą Duchnevičių, balsavo 21 tarybos narys, penki susilaikė.

Vietos savivaldos įstatymas įpareigoja tarybą paskirti laikinai mero pareigas eisiantį politiką tam atvejui, jei mero įgaliojimai nutrūktų nesuėjus terminui arba rinkimų rezultatai būtų pripažinti negaliojančiais.

Už vicemerų kandidatūras penktadienį per tarybos posėdį balsavo 21 tarybos narys, penki politikai nebalsavo.

Pasak Vilniaus rajono mero R. Duchnevičiaus, D. Narbut ir E. Tamošiūnaitė pareigas turėtų pradėti eiti kitą savaitę.

Jas į šias pareigas delegavo daugiausia mandatų savivaldybės taryboje turinti LLRA-KŠS.

D. Narbut iki savivaldos rinkimų buvo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, pedagogės išsilavinimą turinti E. Tamošiūnaitė ėjo Vilniaus miesto savivaldybės vicemerės pareigas.

Pagal ketvirtadienį pasirašytą Vilniaus rajono mero R. Duchnevičiaus, Socialdemokratų partijos ir LLRA-KŠS frakcijų bendradarbiavimo sutartį, savivaldybėje iš viso dirbs trys vicemerai, iš jų dvi pozicijos tenka LLRA-KŠS, viena – Lietuvos socialdemokratų partijai.

Anksčiau šios savivaldybės vicemeru paskirtas socialdemokratas Algis Vaitkevičius.

Sutarta, kad LLRA-KŠS vicemerai Vilniaus rajone bus atsakingi už viešąją tvarką, žemės ūkį, bendruomenes, vietos ūkį, transportą, sveikatos apsaugą, sportą, turizmą, kultūrą ir jaunimo reikalus.

Socialdemokratų vicemerui teks atsakomybė už teritorijų planavimą, infrastruktūros plėtrą, kraštotvarką, statybą, aplinkos apsaugą, socialiniai reikalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L?

L? portretas
Tamašauskinykus išspjovė iš seimo, tada iš Vilniaus miesto. Tikėtina, kad sekančiais rinkimais ir iš rajono patrauks. Reikia išlaukt.

????

???? portretas
is tos pat saikos vse svoi tokia tai vyrus u atma ina -0-
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių