Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus savivaldybė pradeda ruoštis tramvajaus linijos atsiradimui

2014-01-04 07:07
Modernusis tramvajus tolsta nuo Klaipėdos
Modernusis tramvajus tolsta nuo Klaipėdos / DMN archyvo nuotr.

Visi Vilniaus tarybos nariai sutartinai balsavo, kad visuomenės poreikiams būtų paimti du žemės sklypai Molėtų plente. Nuo čia bus pradėta tiesti pirmoji tramvajaus linija iš Santariškių į stotį.

Savivaldybė naujos transporto rūšies – greitojo tramvajaus – diegimo darbus ketina pradėti nuo didžiulės automobilių stovėjimo aikštelės statybos.

Kad artimiausius trisdešimt metų Vilniuje bus diegiama nauja transporto rūšis – greitasis tramvajus, savivaldybės taryba apsisprendė dar 2012-ųjų pabaigoje. Tada meras Artūras Zuokas minėjo, kad jau šiemet bus pradėtas realus projektavimas dėl naujos transporto sistemos įtraukimo į Vilniaus miesto transporto žemėlapį.

Anot mero, Vilnius renkasi tris greitojo šiuolaikinio tramvajaus linijas. Pirmoji – Santariškės – Stotis. Jau rengiamas techninis jos projektas. Vilnius tikisi projektą įgyvendinti šiemet gavęs Europos Sąjungos paramą. Jei pavyktų, pirmoji linija būtų baigta iki 2016-ųjų. Jai prireiktų apie pusės milijardo litų.

Pernai Vilniuje buvo atlikta visuomeninio transporto reforma – sostinėje atsirado greitieji autobusai, panaikinti kai kurie autobusų ir troleibusų maršrutai. Savivaldybė teigia, kad ši reforma padės sutaupyti milijonus litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų