Vilniaus savivaldybė siekia perimti iš valstybės Moksleivių rūmus

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį ėmėsi sprendimų dėl Lietuvos vaikų ir jaunimo centro, vadinamųjų Moksleivių rūmų perėmimo iš valstybės.

Savivaldybės taryba siekia perimti didžiausią Lietuvoje neformaliojo švietimo įstaigą iš ją šiuo metu valdančios Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

„Centras didžiąja dalimi vykdo neformalaus švietimo veiklą, o Vyriausybė ir ministerija deklaruoja norą, kad neformalaus švietimo veiklų tiekėjai būtų savivaldybė, kaip ir įstatymai reikalauja. Mes sutarėme tokį klausimą įtraukti ir siekti perimti centrą“, – BNS posėdžio išvakarėse teigė sostinės vicemeras Vytautas Mitalas.

Perėmus viešąją įstaigą ir jai priklausančius statinius taip pat bus prašoma iš valstybės įstaigos išlaikymui skirti daugiau nei 1,4 mln. eurų, iš jo didžiąją dalį skiriant darbuotojų atlyginimams. Turtas 20-čiai metų būtų perduotas šiai įstaigai.

Anot V. Mitalo, savivaldybė, perėmusi įstaigą į savo rankas, sieks gerinti jos veiklos efektyvumą.

„Paraleliai mes peržiūrėsime centro veiklos nuostatus, pačias veiklas, procesus, kurie ten vyksta, kad būtų kuo geresnė kokybė. Negaliu pasakyti, kad bus imamasi reorganizacijos, bet veiklos gerinimo tai tikrai“, – tvirtino vicemeras.

Sostinės Konstitucijos prospekte įsikūręs Lietuvos vaikų ir jaunimo centras yra didžiausia neformaliojo ugdymo įstaiga Lietuvoje, turinti plaukimo baseiną, sporto sales, organizuojanti sporto, menų ir kitokius užsiėmimus vaikams, jaunimui bei suaugusiems, taip pat įvairius mokymus pedagogams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liaukitės

Liaukitės  portretas
dalinti valstybinį turtą. Puikiai matome kas gavosi iš privataus verslo privatizuoto valstybinio turto valdymo, kuris kaip kažkada žvygavo už sajūdžio nugaros stovintys propaganderiai, turėjo būti kur kas geresnė ir tikresnė turto valdymo forma nei valstybinė. "Kiekvienas turtas privalo turėti savo šeimininką!", " Tik šeimininkas gali tvarkytis racionaliai, ūkiškai ir pelningai!" - atsimenate tokius šūkius?Ką turime? :D).Taip, privatšeimininkai tvarkosi pelningai. Pelningai sau. Taip pelningai kad kai nelieka pelno(kadangi nieko neatnaujina, neinvestuoja ir neplečia.), tai parduoda viską pakibinimat ir neša muilą kur nors ieškoti kur dar galima pelningai tvarkytis.:D)

Stabdykite jūs tą „komjaunuolį aktyvistą”!!!

Stabdykite jūs tą „komjaunuolį aktyvistą”!!! portretas
Jis Vilnių taip praskolins, kad teks skelbti bankrotą. Būsime pirma pasaulyje bankrutavusi ir už skolas kaimynei atiduota sostinė! Kiek projektų jis nuo savo asmeninės partijos įkūrimo pradėjo? Į kokio dydžio finansinius įsipareigojimus sostinę įkišo? Kas per nesveikas pagyvėjimas žmogų apėmė. Gal šalto vandens kibiro jam reikia, kad nusiramintų, ir, jei bent kiek geba, susimąstytų, paskaičiuotų?

rrn

rrn portretas
o paskui ten pastatys gipskartonkini uzbona
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių