Atleistas VŠT vadovas M. Burokas: neišgirdau priežasčių

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybės valdomos įmonės Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) vadovui Mantui Burokui šalių susitarimu paliekant bendrovę, jis sako pasigedęs konkrečių atleidimo priežasčių, bet teigiamai vertinantis faktą, kad išvengta konflikto.

„Vertinu labai paprastai – matyt, karjera tuo nesibaigia. Tikiu, kad laukia nauji iššūkiai. Aišku, labai gaila, kad neišgirdau priežasčių. Bent jau mano vertinimu, įmonės veikla ir rezultatai kalba patys už save, tai čia nereikia jokios reklamos. O dėl „šalių susitarimu“, (...) tai pavyko sutarti išsiskirti gražiuoju, be jokių konfliktų. Manau, kad šitoje situacijoje tai geriausia, kas galėjo įvykti“, – BNS sakė M. Burokas.

Jis nenorėjo atskleisti išeitinės pašalpos dydžio.

„Gal geriau paklauskite akcininko, ar norės komentuoti, ar nenorės. Sutarėme tai, kas man priklauso pagal įstatymą. Nieko ten mandro“, – sakė M. Burokas.

Aišku, labai gaila, kad neišgirdau priežasčių. Bent jau mano vertinimu, įmonės veikla ir rezultatai kalba patys už save, tai čia nereikia jokios reklamos.

BNS žiniomis, M. Burokui bus išmokėta 6 mėnesių išeitinė kompensacija, ji taip pat priklausys nuo įmonės 2018 metų veiklos rezultatų.

Jis kol kas negalėjo įvardyti būsimų karjeros planų, bet teigė, kad bus atviras įvairiems pasiūlymams.

„Artimiausiu metu norėsiu truputėlį pailsėti. Ir įmonėje laikas buvo intensyvus. Ir pastarieji šitie įvykiai nepriduoda daug gerų emocijų ir sveikatos. O po to tikrai pasižvalgysiu. Tikrai neatmetu nė vieno varianto, esu žiūrintis į priekį įvairiais pjūviais. Gal net reiktų keisti sektorius – daug dirbta su viešojo kapitalo įmonėmis. Dar kol kas apie tai negalvoju“, – sakė M. Burokas.

Ieškos naujo vadovo

Vilniaus savivaldybės valdomos didžiausią šalyje šilumos ūkį turinčios įmonės Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) valdyba pirmadienį atleido įmonės vadovą M. Buroką. Jis atleistas šalių sutarimu, pranešė savivaldybė.

Pasak pranešimo, M. Burokas atleidžiamas nuo kovo 29 dienos. Naujo įmonės vadovo konkursas bus paskelbtas artimiausiu metu, o laikinai įmonės generalinio direktoriaus pareigas eis VŠT finansų direktorė Ramutė Ribinskienė.

„Bendrovės laukia nauji iššūkiai, kuriems reikia naujų patirčių ir naujų vystymosi krypčių, aiškių ir objektyvių veiklos vertinimo rodiklių, taip pat kaip ir efektyvaus veiklos viešinimo, parodant tiek ekonominę, tiek ekologinę naudą esamiems ir potencialiems klientams”, – pranešime sakė VŠT valdybos pirmininkas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas.

BNS šaltinių teigimu, prieš M. Buroko atleidimą balsavo du nepriklausomi VŠT valdybos nariai –  įmonės „Bankroto ir restruktūrizavimo administravimas“ direktorius Vytautas Švetkauskas ir geležinkelio paslaugų ir investicijų grupės „Skinest Rail“ valdomos Daugpilio lokomotyvų remonto gamyklos generalinis direktorius Gerimantas Bakanas, o du savivaldybės atstovai balsavo už – lemiamas buvo J. Morkūno balsas.

Vilniaus mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas praėjusį ketvirtadienį BNS sakė, jog atleisti direktorių siūlo J. Morkūnas. Pastarasis siūlymo motyvų nekomentavo.

M. Burokas VŠT vadovavo nuo 2015-ųjų spalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O man tik 5 menesiu iseitine ismokejo. Buvau motinystes atostogose ir darbo vietos neissaugojo. Grazu ar ne. Jauciuosi siek tiek apgauta. Is siaip pamaciau, kad ten labai keista, salta atmosfera. Nenoreciau toliau pas juos dirbti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių