„Vilniaus vandenys“ dėl plastiko taršos stabdo nuotekų priėmimą iš „Ecso“

  • Teksto dydis:

„Vilniaus vandenys“ dėl savaitgalį užfiksuotos plastiko taršos stabdo nuotekų priėmimą iš „Ecso“ – pranešama, kad plastikas į aplinką nepateko.

Kaip informavo „Vilniaus vandenys“, specialistai šeštadienį ir sekmadienį bendrovėje atliko neplaninius priimamų nuotekų patikrinimus ir užfiksavus nuotekų taršą plastiko detalėmis, kurių įmonių išleidžiamose nuotekose neturėtų būti.

„Vilniaus vandenys“  stabdo nuotekų priėmimą iš UAB „Ecso“, kurios išleidžiamose nuotekose ir užfiksuotas galimas pažeidimas. Laiku aptiktos plastiko detalės buvo užkardytos ir į gamtinę aplinką nepateko“ – praneša bendrovė.

Apie užfiksuotą taršą bendrovė teigia operatyviai informavusi ir Vilniaus regiono aplinkosaugininkus.

Pranešime nurodoma, kad sustabdyta nuotekų siurblinė ir įrengtas kamštis vamzdyje, kuriuo nuotekos iš „Ecso“ atiteka į „Vilniaus vandenų“ valymo įrenginius.

Bendrovės generalinis direktorius Marius Švaikauskas tvirtina, kad įtarimų, jog į valymo įrenginius leidžiamos plastiku užterštos nuotekos, kilo pastarąją savaitę ir jie pasitvirtino. Pasak jo, nuotekų priėmimas iš šios įmonės bus atnaujintas tik kai plastiko nebeliks.

Sausį „Vilniaus vandenys“, po visuomenininkų signalų, jau buvo užfiksavę taršą iš „Ecso“ įmonių grupei priklausančios įmonės, tuomet taip pat buvo sustabdytas nuotekų priėmimas ir atnaujintas tik gavus įmonės patikinimą, kad ji imsis priemonių ir įsitikinus, jog plastiko dalelių nebėra.

Pasak Vilniaus savivaldybės įmonės, tuomet buvo įsteigta Taršos užkardymo grupė, atsakinga už didžiausių įmonių sostinėje kontrolę, imtasi dažnesnių neplaninių patikrinimų.

„Vilniaus vandenys“ tvirtina, kad plastiko leidimas į nuotekas yra „nusikalstama veikla“, nes valymo įrenginiai nėra pritaikyti dalelių surinkimui ir tai galima padaryti tik avariniu būdu, specifine įranga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių