Pereiti į pagrindinį turinį

"Vilniaus vartai" baigia išbarstyti prestižo trupinius

2010-02-26 12:59
"Vilniaus vartai" baigia išbarstyti prestižo trupinius
"Vilniaus vartai" baigia išbarstyti prestižo trupinius / Gedimino Bartuškos nuotr.

Tamsa languose, tušti koridoriai ir nė gyvos dvasios – ideali aplinka filmuoti siaubo filmą. Tačiau tokia atmosfera tvyro ne kino studijoje, o paskutinius prestižo trupinius išlaikyti bandančiuose "Vilniaus vartuose".

Trūksta tik vaiduoklių

Pagrindiniame "Vilniaus vartų" pasaže – tamsu ir netgi baisu. Nė vienos šviečiančios vitrinos – visos parduotuvės ir biurai jau seniai užvėrė duris. Šioje komplekso dalyje apsilankę "Vilniaus dienos" žurnalistai nesutiko ir nė vieno apsaugos darbuotojo, o keletas į pasažą užklydusių praeivių – ne "Vilniaus vartų" klientai, o tiesiog kirsti kampą sumanę žmonės.

Tiesa, šioje "Vilniaus vartų" dalyje dar esama lankytojų, bet tai ne elitinė parduotuvių ar restoranų publika, o pašėlioti mėgstantis jaunimėlis. Menkai prižiūrimas pasažas visuomet prieinamas ir jame aiškiai matyti buvusių linksmybių pėdsakai.

Iš ankstesnės pasažo prabangos neliko nieko. O iki viso siaubo filmo vaizdo trūksta tik vieno elemento – vaiduoklių.

Parduotuvės vėl atsidarys?

Visame "Vilniaus vartų" komplekse šiuo metu dirba tik restoranai "Avenue" ir "Liv Lounge". Prabangios parduotuvės, it mostelėjus burtų lazdele, užvėrė savo duris.

Šios savaitės pradžioje "Vilniaus vartų" parduotuvės draugiškai pasidabino užrašais, skelbiančiais, neva jos nedirba dėl techninių kliūčių. Dabar ant jų durų kaba jau kiti užrašai, skelbiantys, esą parduotuvės uždarytos dėl inventorizacijos.

Bet menamos inventorizacijos ženklų nematyti. Kažin kaip įmanoma inventorizuoti prestižinių parduotuvių prekių atsargas, kai jose nedega nė viena lempa? Be to, "Vilniaus dienos" žurnalistai inventorizuojamose parduotuvėse nematė nė vieno žmogaus.

Tačiau "Vilniaus vartų" šeimininkai tikina, kad inventorizacija vyksta ir jau artėja pabaigos link. "Pirmadienį planuojame atidaryti parduotuves. Jeigu žmonės susitvarkė, jie neprivalo ateiti kaip į darbą – jie susiderina su administracija, padaro tam tikrus darbus ir gali būti laisvi", – "Vilniaus dienai" sakė kompleksą valdančios bendrovės "Ranga group" rinkodaros direktorė Milda Sabienė. Anot jos, apsaugos darbuotojų "Vilniaus vartuose" nesumažėjo, ir kompleksas saugomas kaip ir lig šiol.

Viltis sieja su pavasariu

"Vilniaus vartai" pradėjo tuštėti pernai pavasarį. Tuomet šilumininkai grasino kompleksui nutraukti šilumos ir karšto vandens tiekimą. "Vilniaus vartų" šeimininkai tikisi, kad šiemet pavasaris bus kur kas geresnis, ir verslininkai pamažu sugrįš į pustuštes patalpas.

"Ieškome nuomininkų, ir jau pavasarį atsiras naujų. Viskas juda į priekį. Kai turėsime pasirašytas sutartis, informuosime", – teigė M.Sabienė. Pasak jos, su potencialiais klientais šiuo metu deramasi dėl patalpų vietos, dydžio ir nuomos kainos, o apie pirmus naujus nuomininkus "Vilniaus vartuose" planuojama pranešti jau kovą.

Šiuo metu šiame komplekse išnuomota tik apie pusę visų komercinių patalpų. Maždaug 6 tūkst. kv. m plotas, kuriame anksčiau veikė parduotuvės, biurai ir restoranai, stovi tuščias.


Tunelyje – aklina tamsa

Tamsa tvyro ir po "Vilniaus vartais" esančiame Geležinio vilko gatvės tunelyje. Į tunelį įvažiuojančių automobilių žibintai mažai tepadeda – vairuotojai priversti laviruoti tamsoje.

Tačiau, anot M.Sabienės, tunelyje dingusi šviesa nėra susijusi su "Vilniaus vartų" problemomis.

Tai "Vilniaus dienai" patvirtino bendrovės Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklų direktorius Juozas Bartkevičius. Anot jo, vairuotojams nemalonios situacijos kaltininkas – pavasarinis atlydys.

"Vanduo prasiveržė ir užliejo mūsų maitinimo punktą. Šiuo metu ten dirba "Tiltuvos" specialistai, jie tvarko hidroizoliaciją. O mes džioviname savo įrangą. Kai tiktai ji išdžiūs ir bus sutvarkyta vandens izoliacija, šviesą vėl įjungsime", – sakė J.Bartkevičius. Tikimasi tai padaryti jau penktadienį.


Verslas stringa jau metus

"Vilniaus vartai" krizės alsavimą pajuto maždaug prieš metus. Kompleksą apleido daugelis nuomininkų, dėl laiku nesumokamų mokesčių restoranams grasinta atimti alkoholio prekybos licencijas, o sostinės šilumos tiekėja "Vilniaus energija" grasino kompleksui nutraukti šilumos ir karšto vandens tiekimą.

Pastaruoju metu komplekso padėtis kiek pagerėjo. Daugmaž tvarkingai atsiskaitoma su šilumos, vandens ir elektros energijos tiekėjais, jie jau nebegrasina nustoti teikti savo paslaugų "Vilniaus vartams".

Tačiau nemalonūs gandai apie kompleksą sklando ir dabar. Vasario pradžioje pranešta, kad siekiama iškelti bankroto bylą bendrovei "Vilniaus vartų klubas", valdančiai naktinį klubą "Pacha". "Ranga Group" tuomet teigė, kad ieškinys nepagrįstas, juo siekiama pakenkti klubo reputacijai. Kad ir kaip būtų, Vilniaus apygardos teismas prašymą iškelti bankroto bylą nagrinės jau kovo pradžioje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų