Pereiti į pagrindinį turinį

"Vilniaus vartai" – tarp kūjo ir priekalo

2009-05-29 09:00
Bėda: restoranus "Liv Lounge" ir "Avenue" valdanti bendrovė valstybei skolinga apie 125 tūkst. litų mokesčių.
Bėda: restoranus "Liv Lounge" ir "Avenue" valdanti bendrovė valstybei skolinga apie 125 tūkst. litų mokesčių. / Roko Medonio nuotr.

Gyvenimas prabangiame "Vilniaus vartų" komplekse vis mažiau asocijuojasi su prabanga. Daliai komplekso atjungtas karšto vandens tiekimas, o restoranai "Liv Lounge" ir "Avenue" nebegali prekiauti alkoholiu.

Bando susitarti

Sostinės šilumos tiekėjos "Vilniaus energijos" komercijos direktorius Rimantas Germanas "Vilniaus dienai" teigė, esą karšto vandens tiekimas kompleksui nutrauktas prieš porą savaičių, mat kompleksą valdanti verslininko Laimučio Pinkevičiaus bendrovė "Ranga IV" skolas grąžina ne taip sparčiai, kaip tikėtasi. R.Germano teigimu, be karšto vandens neliko tik privatūs asmenys, gyvenantys "Vilniaus vartuose", ir tie, kurie už paslaugas atsiskaito tiesiai "Vilniaus energijai".

Šiandien turėtų vykti "Vilniaus energijos" ir "Vilniaus vartų" šeimininkų susitikimas. Per jį, anot R.Germano, šilumininkai sieks sudaryti skolos grąžinimo sutartį. Jeigu bus pasiektas susitarimas, "Vilniaus energija" žada atnaujinti karšto vandens tiekimą.

Skolos dydis – paslaptis

Tiesa, "Ranga IV" pateikia kiek kitokią istoriją. Bendrovės "Ranga Group" rinkodaros direktorius Darius Babickas "Vilniaus dienai" teigė, kad karšto vandens tiekimas nutrauktas tik "Vilniaus vartuose" įsikūrusioms parduotuvėms – esą ten pat veikiantys biurai nepatogumų nepatiria.

D.Babickas pripažino, kad "Ranga IV" gali vėluoti atsiskaityti su šilumininkais, tačiau tai, pasak jo, nėra didelė problema, bendrovė ieško būdų kuo sparčiau atsiskaityti su "Vilniaus energija". Gali būti, kad "Vilniaus vartai" už šilumą ir karštą vandenį mokės ištisus metus – kas mėnesį "Vilniaus energijai" perves tą pačią sumą pinigų. Analogiška paslauga naudojasi nemaža dalis Vilniaus miesto gyventojų.

"Vilniaus energija" dar vasarį grasino nutraukti šilumos ir karšto vandens tiekimą "Vilniaus vartams". Tuomet kompleksą valdanti "Ranga IV" grupės bendrovė "Ranga IV investicijos" tik paskutinę dieną rado pinigų grąžinti dalį skolos, ir "Vilniaus vartai" bent jau oriai užbaigė šildymo sezoną. Per šį konfliktą "Vilniaus vartų" šeimininkai šilumininkams buvo skolingi apie 225 tūkst. litų, kiek skola sudaro dabar – "Vilniaus energija" nedetalizuoja.

Baruose – jokio alkoholio

Nuo vakar "Vilniaus vartuose" veikiančiuose restoranuose "Liv Lounge" bei "Avenue" nebegalima įsigyti alkoholinių gėrimų. Restoranus valdančiai bendrovei "RG Lounge and Restaurants" sostinės savivaldybė sustabdė prekybos alkoholiniais gėrimais licencijos galiojimą.

Jeigu "Liv Lounge" ir "Avenue" šeimininkai per mėnesį nepadengs skolų valstybei, licencija bus panaikinta. Tokių veiksmų imamasi, kai bendrovės skola valstybei perkopia 10 tūkst. litų ir nesumažėja per 60 dienų, kai gaunamas pirmą įspėjimas iš savivaldybės. Tačiau "RG Lounge and Restaurants" padėtis kur kas keblesnė, o skola valstybei siekia kur kas daugiau nei 10 tūkst. litų. Sostinės savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas "Vilniaus dienai" teigė, kad verslininkai biudžetui skolingi apie 125 tūkst. litų mokesčių. Jau kurį laiką neveikia ir abiejų restoranų interneto svetainės.

"Vilniaus vartų" restoranų rinkodaros vadovas Alfas Ivanauskas "Vilniaus dienai" teigė kol kas negalintis nieko komentuoti.

Be to, vasarą planuojama pertvarkyti "Vilniaus vartų" prekybos galeriją. Vz.lt praneša, kad dabar daugiau negu 3300 kv. m plote įsikūrusios prabangos prekių parduotuvės susispaus į trečdaliu mažesnį plotą. Teigiama, kad nė vienas prekės ženklas iš "Vilniaus vartų" neišnyks, tiesiog kai kurios parduotuvės bus sujungtos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų