Vilniečiai kviečiami sportuoti sostinės centre

Teiginiai, kad sportas – brangus malonumas, kuriam dar ir laiko nėra, nuo gegužės 5-osios Vilniuje nebeturi prasmės.

Sekmadienį sostinėje pristatytas naujasis projektas „Sekmadienis – sporto diena“, kuris vilniečius ir miesto svečius iki pat rudens kvies nemokamai sportuoti pačiame miesto centre – Gedimino prospekte, nuo V. Kudirkos aikštės. Čia suformuotos atskiros aktyvaus laisvalaikio zonos. Pirmąjį sveikatingumo sekmadienį visi galėjo išbandyti ir išsirinkti sau tinkamiausią sportą: tenisą, badmintoną, golfą, įvairius kovos menus – aikido, karatė, jiu jitsu, niat nam, stalo tenisą ir stalo futbolą, taip pat gimnastiką. Ledo ritulys ar žolės riedulys žinomas daugumai, o renginyje buvo galima susipažinti ir su grindų rieduliu bei dalyvauti treniruotėse. Beje, kiekvieną sekmadienį žadama pasiūlyti vis kitokias sporto pramogas.

Daugiausia jaunimo dėmesio šį sekmadienį sulaukė skersiniai, vaikai būriavosi prie teniso ir grindų riedulio aikštelių, o jaunos mamos viena kitą drąsino išmėginti įvairias sveikatingumo mankštas ir noriai klausė specialistų patarimų, kaip taisyklingai sportuoti, kaip nepakenkti nugarai nešiojant vaikus ar numalšinti skausmus.

Po saulėtą miestą vaikštinėję turistai vis užklausdavo, kokia šventė vyksta, o išgirdę, kad tiesiog vilniečiai užsimojo sekmadieniais sportuoti ir būti sveikesni, susižavėję sveikindavo idėją ir suko galvas, ar kažką panašaus savuose kraštuose yra girdėję.

O užsidegę šia idėja ir visi, nespėję išbandyti sporto bei sveikatingumo užsiėmimų, į juos yra kviečiami kiekvieną sekmadienį nuo 10 val. iki 14 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių