Vilnietis pasipiktino: per karantiną daugiabučių kiemuose išdalintos baudos

„Piktas tikriausiai per švelnus žodis už tokius dalykus“, – socialiniame tinkle ,,Facebook“ rašė vilnietis Dainius. Jis pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad automobilių savininkams daugiabučių kiemuose buvo išdalintos baudos už stovėjimo pažeidimą.

„Per karantiną, kai žmonės dirba iš namų, o kai kurie galbūt net atleisti, o gal alga sumažinta, turi dar ir baudą susimokėti už tai, kaip mašiną stato daugybę metų...“ – neslėpė apmaudo vilnietis.

Sostinės gyventojas pasakojo, kad name, kurio kieme išdalintos baudos, gyvena apie šešerius metus.

Už stovėjimo pažeidimą gresia piniginė bauda nuo 30 iki 90 eurų.

„Bauda iki 90 eurų. Per karantiną? Jūs turbūt juokaujate“, – stebėjosi Dainius.

Bauda iki 90 eurų. Per karantiną? Jūs turbūt juokaujate.

Vieni internautai palaikė vilnietį, kiti aiškino, kad taisyklės galioja ir per karantiną.

„O kas negerai? Niekur nebuvo parašyta, kad karantino metu LR įstatymai ir kiti teisės aktai negalioja. Kelių eismo taisyklės, kiek man žinoma, irgi tebegalioja. Ar jau nebe? „Žmonėms dabar sunku“ nėra argumentas nesilaikyti įstatymų. O jeigu kažkam atrodo, kad nubaudė neteisėtai, tai visada tokį sprendimą galima skųsti teismui“, – rašė vienas vyras.

Situaciją socialiniame tinkle pakomentavo Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas.

„Viešosios tvarkos skyrius pažeidimus fiksuoja pagal prioritetines kategorijas, nes visų pažeidimų mieste užfiksuoti negalime. Suprasdami, kad gyvenamuosiuose rajonuose turime didelę bėdą dėl automobilių vietų trūkumo, tokio tipo pažeidimams esame priskyrę žemiausio lygio kategoriją ir nebaudžiame žmonių už tai, kad jie neturi kitos galimybės kur pastatyti automobilį.

Mūsų sistemą šiek tiek suvelia tiesioginiai žmonių skambučiai, kurie patys fiksuoja pažeidimus ir kviečia mūsų pareigūnus į pažeidimo vietą. Tokioje situacijoje pareigūnai nereaguoti negali – turime tokias priskirtas pareigas ir dėl tų pareigų nevykdymo pareigūnams gresia nuobaudos, jei pažeidimo fiksuotojas bus labai atkaklus. Deja, bet jie tokie dažnai ir būna“, – rašė A. Bužinskas.

Jis apgailestavo dėl šios situacijos, apie kurią pranešė vienas iš vilniečio kaimynų. 

„Šioje situacijoje buvo būtent taip – vienam iš jūsų kaimynų taip pastatytos transporto priemonės labai trukdo ir šis asmuo pastoviai apie tai praneša mūsų pareigūnams. Apgailestauju, kad šįkart viskas susiklostė būtent taip. Visgi, turiu paminėti, kad, tikėtina, kad baudos galimai jūsų ir nepasieks, nes pažeidimų nagrinėjimą mes lygiai taip pat kategorizavę ir tokio tipo pažeidimams esame priskyrę žemiausią kategoriją. O pažeidimų taip pat užfiksuojame daugiau nei galime apdoroti. Iš savo pusės dar kartą perkalbėsime su visais pareigūnais. Deja, bet šis atvejis yra pavyzdinis, kaip savivaldybė neturėtų elgtis“, – apgailestavo A. Bužinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ritai

Ritai portretas
Jei, o ne jai. Kiek jums metų, gal dar mokyklos nebaigusi:)))

R

R portretas
Ale visur pilna stukačių...Gal geriau kreiptųsi į tam tikras institucijas ir pasiskųstų dėl kaukių dėvėjimo gatvėje,nes sustumtai tikra nesąmonė.Tuo labiau paskaitytų protingų epidemiologų rekomendacijas, nes žmones išberia nuo tų kaukių ir bakterijas traukiam į save (įdomu kieno čia dėja) Tai manau svarbiau, nei skųsti kaimynus, bet čia mužiko kraujuje per amžius. Iš vis Lietuvoje vis daugėja užzombintų individų ir mažėja mąstančių piliečių...30 metų jau praėjo:((

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
užsidarę namuose pilstuką ir bambalius siurbę.Vėliau,kada eurų nelieka,pažiūri pro langą ir mato,kad žmonės auto turi,juk ne tarybiniai laikai.Tada užverda pavydo viduriavimas ir kaip tikras melinanosis lietuvis skambina policijai,kad pilnas kiemas automobilių.;Eikit dirbt valkatos ir nusipirksit tą auto.MAŽAI JŪMS ŠIKNAS DAR SDPARDO,MAŽAI.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių