Vilniuje – daugiau bendrojo naudojimo stovėjimo vietų automobiliams

  • Teksto dydis:

Sostinės Taryba trečiadienį patvirtino siūlymus, kurie keis rezervuotų automobilių stovėjimo vietų tvarką ir padidins bendrajam naudojimui skirtų vietų skaičių. Naujovėmis siekiama, kad, esant būtinybei, būtų patogu automobiliu atvykti į centrinę miesto dalį, sakoma pranešime.

Keičiasi stovėjimo tvarka prie valstybinių institucijų. Nustatyti kriterijai, pagal kuriuos išskiriamas rezervuotų vietų skaičius. Dalis kelio ženklų „Rezervuota“ bus pakeisti į trumpalaikiam stovėjimui skirtų vietų ženklus. Bendrojo naudojimo vietomis 2 valandas nemokamai galės naudotis gyventojai ar svečiai, atvykstantys į institucijas, kurių nemažai veikia būtent centrinėje miesto dalyje.

Įvedamas stovėjimo vietų ribojimas prie užsienio ambasadų: nuo šiol vietos bus skiriamos pariteto principu, bet ne daugiau kaip penkios.

Atsižvelgus į gyventojų prašymus, koreguojamos vietinės rinkliavos esamų zonų ribos ten, kur susijungia aukštesnio ir žemesnio įkainio rinkliavos zonos, taip suteikiant daugiau laisvų vietų gyventojams.

Į geltonąją rinkliavos zoną bus įtrauktos šios vietos: Rasų kolonijos teritorija, Šnipiškių teritorija. O į žaliąją rinkliavos zoną įtraukiamos atskiros gatvės: Antakalnio, Žirmūnų, Minties, S. Žukausko, J. Kubiliaus, Žygio, Lakūnų, Pelesos.

Taip pat bus koreguojamos kelios rinkliavos zonos:

iš žaliosios į geltonąją rinkliavos zoną keičiamos šios vietos: A. Vivulskio g., (teritorijoje, apribotoje Savanorių pr., Kedrų, T. Ševčenkos g.), Vingio parko teritorija, Rinktinės g., Šeimyniškių ir Sporto g.;

iš žaliosios į raudonąją rinkliavos zoną: prie V. Kudirkos g., Malonioji g., Pušų g.;

iš geltonosios į raudonąją rinkliavos zoną: Krokuvos g. (tarp Kalvarijų g. ir Rinktinės g., prie Registrų centro);

iš geltonosios į mėlynąją rinkliavos zoną: Subačiaus, A. Strazdelio g., Šv. Dvasios.

Į centrinę miesto dalį skatiname atvykti darniomis transporto priemonėmis – viešuoju transportu, dviračiais, paspirtukais ar tiesiog pėsčiomis.

Šie pakeitimai įsigalios nuo šių metų liepos 1 d. Gyventojams, turintiems galiojančius gyventojų leidimus, leidimai galios iki jų galiojimo pabaigos, atskirai kreiptis dėl leidimo galiojimo nereikės.

Motociklų savininkai Vilniuje nuo šiol galės įsigyti metinį motociklo stovėjimo leidimą.

„Į centrinę miesto dalį, kuri patenka į mėlynąją rinkliavos zoną, skatiname atvykti darniomis transporto priemonėmis – viešuoju transportu, dviračiais, paspirtukais ar tiesiog pėsčiomis, o kitose rinkliavos zonose siūlytume įsigyti metinį motociklo stovėjimo leidimą“, – sako „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintaras Macijauskas.

Tikimasi, kad tai paskatins naudotis ir motociklais, mažės spūstys. Šis metinis leidimas galios tik raudonojoje, geltonojoje ir žaliojoje rinkliavos zonose, jo kaina – 30 eurų. Išlieka trumpalaikio galiojimo rinkliavos galimybės (taikomas toks pats tarifas, koks ir automobiliams).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių