Vilniuje iškils pirmasis šildomas futbolo stadionas

Sostinės savivaldybės įmonė „Vilniaus vystymo kompanija“ paskelbė konkursą  Mykolo Biržiškos gimnazijos aikštynui sutvarkyti, šalia mokyklos iškils pirmasis mieste šildomas futbolo stadionas.

Dėl šios ypatybės nauja pilnų matmenų futbolo aikštė galės būti naudojama visais metų laikais, antradienį informavo Vilniaus savivaldybė.

Žadama, kad suprojektuotas 69×109 metrų dydžio dirbtinės dangos šildomas futbolo stadionas su užribiais bus pritaikytas ne tik gimnazijos auklėtinių reikmėms, bet ir platesnei bendruomenei.

„Išrinkus konkurso laimėtoją ir pasirašius sutartį, prasidės paruošiamieji statybos darbai. Preliminariu vertinimu, pirmuosius darbus rangovai atlikti galėtų dar šiemet“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Numatoma, kad čia vyks vaikų ir mėgėjų futbolo treniruotės bei varžybos, jas sėdimose tribūnose galės stebėti 200 sirgalių. Atsarginiams žaidėjams bus įrengti nuo lietaus saugantys atsarginių žaidėjų suolai, taip pat teisėjams skirta vieta.

Kadangi Lietuvoje futbolo aikščių naudojimo trukmę riboja orai, renkamės atitinkamus sprendimus, kurie leis pratęsti jų eksploatavimo laiką.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas sako, kad standartinių matmenų futbolo aikštynų Vilniuje vis dar labai trūksta. Pavyzdžiui, kupolu dengtas Pilaitės futbolo maniežas nuolat užimtas visus metus.

„Atsižvelgdami į tokios infrastruktūros paklausą, didesniuose mokyklų stadionuose projektuojame erdvius futbolo aikštynus ir siekiame juos padaryti kuo patogesnius. Kadangi Lietuvoje futbolo aikščių naudojimo trukmę riboja orai, renkamės atitinkamus sprendimus, kurie leis pratęsti jų eksploatavimo laiką“, – teigė jis.

Šalia stadiono įsikurs ir universali sporto erdvė – bus sutvarkytos dvi esamos krepšinio aikštelės, kurias bus galima pritaikyti lauko tenisui ir badmintonui žaisti. Taip pat – papildoma daugiafunkcė aikštelė.

Savivaldybės teigimu, išplėtus M. Biržiškos gimnazijos infrastruktūrą, atsiras daugiau formalaus ir neformalaus ugdymo galimybių – skaičiuojama, kad aikštyne iš viso sportuos beveik 800 mokyklos moksleivių, taip pat šimtai aplinkinių gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To iškils

To iškils portretas
Užsičiaupk tu pats išsigimėlis ir bydlo kavenske

Marius

Marius portretas
tai buvusio zalgirio didzio stadionas gimnazijoje, ko Lietuva neturi, kur galetu zaisti rinktine, deja su 200 vietomis sirgaliams. Klausimai: kieno ideja,kas investuoja, kas islaikys, kiek kainuos islaikymas, kokia nauda ir kur logika jei net Kaunas pastate nesildoma stadiona su 15000 vietu sirgaliams. Butu malonu gauti pono Benkunsko atsakyma.

ir šen, ir ten

ir šen, ir ten portretas
O gal pirma nors sprogdinamąjį pastatykite, mulkiai?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių