Prezidentė versliems mokiniams: kad verslai ateityje išaugtų į sėkmingas įmones

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė kasmetę mokomųjų mokinių bendrovių mugę-konkursą, surengtą Vilniuje, S. Daukanto aikštėje.

Šalies vadovė pasveikino iš visos Lietuvos suvažiavusias moksleivių komandas, pasirengusias pasivaržyti savo gebėjimais ir sukurtais produktais.

Pasak prezidentės, į šią mugę susirinko tie, kurie sugeba siekti ir būti geriausiais, turi įdomių idėjų ir sugeba jas įgyvendinti. Tokia mokinių veikla, toks smalsumas bus naudingi jiems patiems, jų šeimoms ir bendruomenėms bei visai Lietuvai. Jie yra mūsų ateitis.

Prezidentė apžiūrėjo į mugę atvežtą produkciją, kalbėjosi su moksleiviais ir mokytojais bei visiems palinkėjo, kad mokslo metais pradėti verslai ateityje išaugtų į sėkmingas įmones, o vaikai užaugtų tikrais verslininkais ir sąžiningais, dorais piliečiais, sakoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Mugės dalyviai demonstravo įvairią kūrybą: mokymuisi skirtas mobiliąsias aplikacijas, gaminius iš medžio, atsipalaidavimui skirtus akinius, apsauginius kuprinių apdangalus, sausus šampūnus ir kitokius produktus.

Konkurse varžėsi 44 moksleivių bendrovių komandos - 176 mokiniai, 44 mokytojai iš įvairių Lietuvos miestų. Geriausiai pasirodžiusi komanda keliaus į tarptautinį čempionatą Prancūzijoje. 2021 m. toks čempionatas vyks Lietuvoje.

Mugės organizatorė - nevyriausybinė organizacija Lietuvos „Junior Achievement“ (LJA), įgyvendinanti ekonominio ir verslumo ugdymo programas mūsų šalyje, pirmąją mokomąją mokinių bendrovę įsteigusi 1993 metais. Šiemet „Junior Achievement“ pasauliniam tinklui sukanka 100 metų. Lietuvoje per 24 metus moksleivių bendrovių įsisteigė daugiau kaip 2000, jų bendros pajamos sudarė daugiau nei 0,68 mln. eurų. Praėjusiais metais veiklą vykdė apie 200 mokyklinių verslų, kuriuose verslumo mokėsi per 1200 vaikų iš daugiau nei 100 mokyklų.

Europos Komisijos atlikti tyrimai parodė, kad programoje dalyvavę moksleiviai 3-5 kartus dažniau linkę kurti verslą ir 40 proc. dažniau užima vadovaujamas pozicijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Phyllis Moses

Phyllis Moses portretas
„Google“ už kiekviena menesi už darba internete sumokejo nuo 18000 iki 25000 doleriu. Paskutini menesi aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandu per diena. kiekvienas žmogus gaLi prisijungti prie šio darbo ir pradeti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

Kavenskis

Kavenskis portretas
Panele su melynuoju paltuku matyt uzmirso kad uzsienis gali daugiau pasiulyti kurybingiems zmonems... tuo paraginciau ir pasinaudoti...

taip

taip portretas
ugdoma nauja kapitalisnaudotoju klase kurie tik vadovaus o dirbs specai.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių