Vilniuje rengiamas Nacionalinis žmogaus teisių forumas

  • Teksto dydis:

Antradienį minint Tarptautinę žmogaus teisių dieną, Vilniuje vyks kasmetinis Nacionalinis žmogaus teisių forumas.

Šiais metais 30-osioms Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos metinėms skirtame renginyje susitiks žmogaus teisių aktyvistai, mokslininkai, diplomatai, ombudsmenai, moksleiviai ir studentai, verslo atstovai, visuomenininkai, politikai, pranešė organizatoriai.

Šių metų forumas skirtas vaiko teisių klausimams aptarti. Taip pat vyks diskusijos apie globos įstaigas, žiniasklaidos politiką, technologijų teisę, saugios darbo aplinkos užtikrinimą, jaunimo pilietinį aktyvizmą, sąlygas Lietuvos kalėjimuose ir daug kitų klausimų.

„Nepaisant to, kad Lietuva skiria daug dėmesio kovodama su patyčiomis, valstybiniame lygmenyje dar egzistuoja takoskyra tarp vaiko ir suaugusiųjų teisių, trūksta sisteminio ir visapusio teisių užtikrinimo, ne visada pavyksta išgirsti ir įsiklausyti į vaiko nuomonę“, – teigia organizatoriai.

Jaunimas visame pasaulyje vis aktyviau įsijungia į žmogaus teisių, klimato kaitos ar socialinių problemų aktualizavimą, tad forumo tikslas – burti jaunus žmones ir sukurti platformą, kuri taptų placdarmu jų idėjų sklaidai.

Tarptautinės žmogaus teisių dienos proga Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba rengia konferenciją „Translyčių asmenų teisių apsauga: tarptautinės tendencijos ir nacionalinės galimybės“. Jose gerąsias praktikas pristatys Maltos, Portugalijos, Norvegijos atstovai, savo įžvalgomis dalysis Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

Kaip ir praėjusiais metais, forumo metu bus pristatomos parodos, dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ pakvies į filmo „Normalumas“ peržiūrą, ją lydės diskusija apie vyriškumą XXI amžiuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Slėpkit iškrypėlių vėliavą, nenervuokit normalių žmonių.

Žmogaus teises

Žmogaus teises portretas
Galioja tik LGBTQIA+ O visiems kitiems špyga taukuota.

???

??? portretas
Gal kas nors ten prisimins, jog Paleckis mūsų kalėjime sėdi jau antrus metus , - o rezultatų jokių . Tai kokios tai žmogaus teisės Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių