Visiems draugiškos gatvės: sostinėje žymimos lauko kavinių ribos

  • Teksto dydis:

Kaip suderinti lauko kavinėse laisve ir atsipalaidavimu besimėgaujančiųjų ir pro šalį einančiųjų interesus? Sostinės savivaldybė ėmėsi eksperimento ir pradėjo nuo populiariosios A. Savičiaus gatvės – sužymėjo lauko kavinių ribas.

Savivaldybė vis dažniau sulaukia pėsčiųjų, o ypač tėvelių su vaikiškais vežimėliais pastabų, jog per plačiai išstatyti lauko kavinių baldai trukdo judėti ir taip siaurais Senamiesčio šaligatviais. Žymėdamas kavinių ribas Vilnius seka tokiais miestais kaip Diuseldorfas (Vokietijoje) ir kt., kur lauko kavinių žymėjimas yra pasiteisinęs ir puikiai veikia. Kol kas kavinių ribos žymimos paprastomis priemonėmis – juodomis juostomis.

Sprendimas – eksperimentinis, jis parodys, ar išbandoma tvarka iš tiesų veiksminga ir padeda kelti tiek kavinių savininkų, tiek jų lankytojų sąmoningumą.

„A. Savičiaus gatvėje, kuri šiltuoju sezonu atgyja ir klega miestietišku šurmuliu, sužymėjome lauko kavinių ribas. Sprendimas – eksperimentinis, jis parodys, ar išbandoma tvarka iš tiesų veiksminga ir padeda kelti tiek kavinių savininkų, tiek jų lankytojų sąmoningumą. Jeigu šis žymėjimas pasiteisins, planuojama kavinių ribas apibrėžti Vokiečių, Vilniaus gatvėse, kitose vietose, iš kurių sulaukiame daugiausia praeivių pastabų dėl pernelyg plačiai užstatytų šaligatvių“, – apie idėją pasakojo Administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas.

Pasitaiko, kad lauko kavinės staliukus stato su savivaldybe nesuderintose vietose arba kavinių lankytojai per plačiai susėda, nebepalikdami erdvės saugiai praeiti. Idėja ženklinti suderintas lauko kavinių ribas kilo norint padėti visiems draugiškai gyventi ir tapti atviriausiu, demokratiškiausiu civilizuotomis priemonėmis naujas tendencijas rodančiu miestu. Ir kavinių darbuotojams bus lengviau suprasti, kur lauko kavinių ribos, taip išvengiant galimų pažeidimų. Juostelės, žyminčios kavinių ribas, taip pat padės pėstiesiems, kuriems  kaskart kildavo klausimų, ar nepiktnaudžiaujama.

Pastebėję nesilaikančius kavinių ribų, miestiečiai kviečiami draugiškai paaiškinti dar negirdėjusiems apie naujovę, taip pat galima kreiptis į savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių el. paštu viesoji.tvarka@vilnius.lt arba tel. (8 5) 219 7948. Tikimasi, kad naujasis žymėjimas skatins draugiškumą, mažės pažeidimų, kurie kavinėms kainuoja iki 80 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Čia kaip šunys savo teritoriją pasižymi?.. :s

Madeleine Burch

Madeleine Burch portretas
Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.WorkLinks3.Com

Italas

Italas portretas
Gyvenimas puikus ir nuostabus. O kad akis trūkčioja......tai iš nuostabos ir trūkčioja.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių