Pereiti į pagrindinį turinį

Žmogžudystė prie naktinio klubo: įtariamąjį rado Ispanijos kalėjime

2012-11-20 12:58
Žmogžudystė prie naktinio klubo: įtariamąjį rado Ispanijos kalėjime
Žmogžudystė prie naktinio klubo: įtariamąjį rado Ispanijos kalėjime / Artūro Morozovo nuotr.

Už jauno vyro nužudymą prie naktinio klubo „Metelica“ du įtariamieji nuosprendį išgirdo pernai gegužę. Nuo teisėsaugos pasislėpęs Gintaras Anuska vienas stos į akistatą su Temide. Dar dviejų įtariamųjų šiuo nužudymu teisėsauga tebeieško.

Kauno apygardos teisme dar kartą bus prisimenamos 2009 m. žudynių aplinkybės. Nužudymu kaltinamam G.Anuskai nepavyko pasislėpti nuo jį persekiojančių kaltinimų. Ispanijos kalėjime svetima pavarde prisidengęs kaunietis kalėjo už kitus nusikaltimus. Po kelerių metų paieškos pagal Europos arešto orderį G.Anuska buvo parvežtas į Lietuvą.

Prieš teismą G.Anuska stos už prieš ketverius metus paskutinę spalio naktį nužudytą 29-erių metų Vytenį Girnių. Naktiniame klube „Metelica“ linksminęsis vyras tą naktį buvo suspardytas ir subadytas peiliu prie įėjimo į klubą.

Susidorojimo liudytojai pareigūnams nurodė, kad egzekucijoje dalyvavo 4–5 jaunuoliai. Tačiau po maždaug dviejų savaičių buvo sulaikyti tik du. Kiti nuo teisėsaugos pasislėpė užsienyje. Du G.Anuskos kompanionai tos nakties įvykiuose jau nuteisti.

Vos 20 metų perkopę Mantvydas Ananka ir Andrius Pivrikas bausmę išgirdo pernai. Teismo sprendimu M.Anankai skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė, o A.Pivrikas dėl nužudymo buvo išteisintas. Laisvė jam apribota tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo 1 metams ir 7 mėnesiams.

Anksčiau vykusiuose teismo posėdžiuose buvo atkurtas toks įvykių prie klubo „Metelica“ scenarijus: klube vakarojantį kaunietį pasikalbėti į lauką išsivedė vaikinas. Lauke V.Girnio lūkuriavo jaunuolių grupė. Persimetę keliais žodžiais jaunuoliai atėjusį vyruką ėmė spardyti kojomis ir badyti peiliu.

Ekspertai atkūrė smūgių seką: V.Girniui smogta kumščiu į veidą, šiam pargriuvus, egzekutoriai į galvą ir kitas kūno vietas spyrė mažiausiai 24 kartus. Dūrių peiliu skaičius buvo ne mažiau įspūdingas. Nesipriešinusiam žmogui peiliu smogta net 15 kartų.

Skelbdamas nuosprendį M.Anankai ir A.Pivrikui Kauno apygardos teismas nužudytojo tėvui priteisė 11 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti, 200 tūkst. litų – neturtinei.

Teismas nepradėjo nagrinėti G.Anuskos epizodo nužudymo prie „Metelicos“ byloje dėl kaltinamojo advokato ligos. Kauno apygardos prokuroras Rolandas Mackevičius neabejojo, kad greičiausiai nužudymo prie „Metelicos“ byla dar ne kartą bus atversta teisme. Nuo teisėsaugos vis dar slapstosi kiti du įtariamieji šiuo nužudymu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų