Bus teisiamas į Seimo pastatą padegamuosius mišinius ir akmenis mėtęs vilnietis

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje 20-metis sostinės gyventojas kaltinamas pasikėsinimu sugadinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu bei viešosios tvarkos pažeidimu, antradienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai kovo 17-osios naktį Vilniuje, priešais Seimo vartus, maskuodamas savo veidą mova bei kepure, jaunas vyras išmėtė 99 popieriaus lapus su tekstu, propaguojančiu smurtines idėjas.

Po to jis metė kelis akmenis į Seimo rūmų pastatą ir vartus, padegė du butelius su mišiniu, vadinamu „Molotovo kokteiliu“, juos vieną po kito sviedė į Seimo vidinį kiemą bei pastato sienoje esantį langą. Buteliuose esantis padegamasis skystis užsidegė tik buteliams nukritus ant grindinio ir didelės žalos nepadarė.

Vaikiną sulaikė Seimo rūmus saugoję apsaugos pareigūnai.

Tyrimo duomenimis, 20-metis vilnietis vandališkų veiksmų ėmėsi iš asmeninių paskatų, siekdamas išreikšti nepasitenkinimą esama valdžia bei santvarka.

Griežčiausia jaunuoliui gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki penkerių metų. Jo atsakomybę lengvina tai, kad vilnietis prisipažino padaręs nusikalstamas veikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorijos mokytoja

Istorijos mokytoja portretas
Dar spėju, kad jo vardas gali būti Ivanas ar koks Kiriucha ???? Okupacijų metu tokie tampa stribais . Tokie daužėsi dar 2009 - 01 . Tokie brovėsi 1991 , nuo sausio 02 iki 12 dienos . Pakui, kai neįveikė mūsų , atvyko 13 d. tarybinė kariuomenė.

...

... portretas
Galima protestuot,bet metyt akmenis ar padegamuosius skyscius?Tokius baust!

galvoju

galvoju portretas
kaip apmokestint savo broli....ir taip sutartimis suvartyt ka jau tikrai butu pagal ES standartus.... paskuj jam elektra tiekciau per treciuosius asmenis....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių