Celofanas toliau siautėja: skleidžia melą apie pareigūnus?

  • Teksto dydis:

Jau ne kartą teistas ir šiuo metu teisiamas kaunietis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, viešai pasiūlė 100 eurų tiems, kurie paviešins pareigūnus, per riaušes į žmones purškusius ašarines dujas. Panašu, kad tokie skatinimai pasiteisino – internete pradėjo plisti pareigūno, kuris kaltinamas prie Seimo esą pats mėtęs akmenis, provokavęs riaušes, nuotrauka. Į šį absurdišką melą netrukus sureagavo ir policija.

Finansinis pasiūlymas

Kaip jau skelbta portale kauno.diena.lt, Celofanu pasivadinęs kaunietis jau kitą dieną po riaušių tiesioginės transliacijos metu paskleidė melagingą informaciją – kalbėjo apie vieną protestuotoją, gavusią ašarinių dujų, kurią esą ištiko klinikinė mirtis. Taip pat apie tai, kad esą riaušių metu pareigūnai naudojo ir gumines kulkas. Visą šią informaciją teisėsauga paneigė.

A. Kandrotas viešai piktinosi dėl policininkų veiksmų, kol galiausiai ištransliavo finansinį pasiūlymą.

Už vieną policininką, kuris dalyvavo ten ir purškė, už jo nuotrauką mes galime mokėti po 100 eurų.

„Gavome tokį pasiūlymą, žmonės irgi pasiūlė pinigus, kad skelbti policininkų pavardes, kurie dalyvavo purškiant žmones. Dabar yra pirminis pasiūlymas: už vieną policininką, kuris dalyvavo ten ir purškė, už jo nuotrauką mes galime mokėti po 100 eurų“, – teigė jis.

Pasiteiravus ką mano apie Celofano siūlymą už pareigūnų paviešintą tapatybę siūlyti po 100 eurų, policijos atstovė tvirtino apie šį faktą duomenų kol kas neturinti. Tačiau priminė, kad pareigūnai vykdė savo funkcijas.

„Policija stebi viešąją erdvę ir ragina žmones nepasiduoti tokioms iniciatyvoms“, – sakė R. Janavičiūtė.

Antanas Kandrotas (P. Peleckio / Fotobanko ir Laimio Steponavičiaus nuotr.)

Persekiojimo iniciatorius ir vykdytojas

Į žiniasklaidoje ir viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją sureagavo ir buvęs Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas. Asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje jis rašė:

„Viena iš būsimo epizodo temų, bet vis tik matau, kad laukti neverta. Celofanas viešai pasiūlė po 100 eurų už kiekvieno Seimą gynusio Viešojo saugumo pareigūno asmens duomenis. Prieš tai jau rodžiau, kaip jis pasiūlė 500 eurų tam, kas dujomis nupurkš Paul demiko. Prieš tai jau rodžiau, kaip jis viešai grasino kitiems žmonėms. Šiuo metu internete plinta neuniformuoto pareigūno foto. Tiksliau, jis dirbo renginio metu su skiriamaisiais ženklais, o kai prasidėjo riaušės, juos nusiėmė ir dirbo minioje fiksuodamas pažeidimus. Viso šito persekiojimo iniciatorius ir vykdytojas mano ne kartą minėtas padugnė. Platinamas melas, kad pareigūnas neva mėtė akmenis provokuodamas riaušes ir tai niekuo nepatvirtinama. Jokia nuotrauka ar video. Iš esmės persekiojamas žmogus, kuris mus saugojo nuo daug kartų teistų nusikaltėlių agresijos“.

Pasak S. Malinausko, yra aibė įrodymų, kad daug kartų teistas A. Kandrotas organizavo ir dalyvavo riaušėse. Tiesa, įvykiams įsibėgėjus, už sukviestų žmonių nugarų.

„Yra aibė įrodymų jo grasinimų ir raginimų susidoroti dabar. Visi mato šitą veikimą ir kyla paprastas klausimas – ar tai teisėta? Jeigu taip, esu pasiruošęs panaudoti savo turimus resursus analogišku būdu prieš šį menkystą. Tai darydamas jausčiausi tokiu pat padugne kaip Kandrotas, bet kare kaip kare. Jei tai neteisėta, kiek laiko policija dar tai stebės ir nesiims veiksmų? Jei jau ne ginant piliečius, tai bent jau ginant savo sveikata rizikavusius pareigūnus?“ – socialiniame tinkle klausė jis.

Viso šito persekiojimo iniciatorius ir vykdytojas mano ne kartą minėtas padugnė.

„VSD teigimu, sprendimų priėmėjams jau nuo kovo buvo teikiama informacija apie visus šiuos veikėjus. Prezidente (nors ne, čia ne tas atvejis), premjere, Seimo pirmininke, jūs suvokiat, kad teisinė valstybė nėra valstybė, kur leidžiama kriminalui bujoti? Lygiai priešingai, tai valstybė, kur tam užkertamas kelias maksimaliai greitai. Jūs turėjot informaciją bet nepakako ryžto ką nors su ja daryti, kol neprasiliejo kraujas. Ir jūs vis tiek nieko nepasimokėte“, – piktinosi žinomas vyras.

Demaskavo melą

Rugpjūčio 13-osios vakarą Vilniaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), reaguodamas į socialiniuose tinkluose pasirodžiusią ir visuomenę klaidinančią informaciją, išplatino pranešimą. Jame pažymima, kad paviešintose nuotraukose užfiksuotas policijos pareigūnas, per riaušes prie Seimo dalyvavo kaip dialogo grupės narys.

„Dialogo grupės nariai, tai ‒ civiliais rūbais vilkėję pareigūnai, ant rankų ryšėję juosteles su užrašu „Dialogo grupė“. Viena iš pagrindinių policijos dialogo grupės funkcijų yra nustatyti masiniame renginyje konfliktuojančius asmenis, su jais bendrauti bei užkardyti galimus pažeidimus.

Socialiniuose tinkluose klaidingai nurodoma, kad užfiksuotas pareigūnas yra riaušių dalyvis, tačiau nei viename vaizdo įraše ar nuotraukose nėra fiksuoti jo veiksmai, nukreipti prieš pareigūnus ar riaušių dalyvius“, – paaiškino Vilniaus apskrities VPK atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Už Lietuvą is NY

Už Lietuvą is NY portretas
Piemenys, o ne politikai.Maciau tokius Niujorke, Kai pasinaudoje situacija maize brangiu krautuviu langus, primine zydu pogromus Vok. Nieksai Lietuvos ,,myletojai", maciau tokiu CELOFANU per savo 80 gyvenimo metu.ir KGB patyriau.Nelieskit LT policininku, jie valstybe saugo, o jus prisivoge nuo pat 1990 dabar sumaistis keliate.NY niekur neieisi be Covid Vakcinos at rasti.Pripratom, gerai.O LT pasaulio centra vaidinantys Kandrotai tegu6 paguli su inhaliatorium Kauno klinikose. Linkiu jiems.

Skernelis

Skernelis portretas
Na ka sako skernelis galima klausyt.... Gali suvaldyti žmonės, tik ne koncervatorius

tu

tu portretas
Režimo tituška, už Lietuvą nekalbėk, nei tu, nei esamas režimas, nei tautą talžęs omonas nėra Lietuva.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių