Daugiau detalių apie mėginimą padegti Seimą: nusikaltėlis sučiuptas persirenginėjantis

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio naktį į Seimo pastato vidinį kiemą buvo įmesti du indai su degiu skysčiu ir taip pasikėsinta padegti parlamento rūmus, praneša LNK.

Išpuolis prie Seimo rūmų surengtas 3 val. nakties. Jį iš karto per vaizdo kameras pastebėjo Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai.

Vyras perėjo Gedimino prospektą, paskui iš kuprinės ištraukė du akmenis ir per vartus sviedė į Seimo vidinį kiemą. Galiausiai griebėsi Molotovo kokteilių.

„Išsiėmė dvi taras su degiu skysčiu, vieną uždegęs permetė per metalinius vartus į vidinį kiemelį ant trinkelių. Tara sudužusi užsidegė. Kitą bandė mesti į langą, bet nepataikė. Tara atšoko nuo metalinio rėmo, sudužo šalia pastato ir sudegė“, – pasakojo Vadovybės apsaugos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Valentinas Mackevičius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Padegėjo ataka pastatui žalos nepadarė. Išpuolį surengęs vyras pasišalino Gedimino prospektu ir, pasislėpęs viename iš kiemų, ėmė persirenginėti kitais rūbais. Tuo metu jį sulaikė Vadovybės apsaugos pareigūnai.

Įtariamasis nesipriešino, jis neatrodė apsvaigęs, elgėsi adekvačiai.

Štai ką apie incidentą sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen:

„Incidentas įvyko, galiu tai patvirtinti. Tai – jaunas žmogus. Daugiau detalių dėl jo motyvų ar kitų detalių aš tikrai pateikti negaliu. Reikėtų bendrauti su teisėsauga, kuri dabar ir atlieka savo veiksmus“.

Stiprinti Seimo apsaugos kol kas neketinama.

„Šis įvykis parodė, kad esame pasiruošę laiku užfiksuoti ir sulaikyti pažeidėjus“, – manė V. Mackevičius.

20-metis įtariamasis sulaikytas.

Penktadienį pranešta, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas atsisakė suimti šį jaunuolį ir nurodė jam dėvėti apykoję.

„Teismas paskyrė intensyvią priežiūrą trims mėnesiams ir sąlygas – būti namuose nuo 20 ik 8 val., taip pat per 500 metrų nenutolti nuo savo gyvenamosios vietos“, – BNS sakė teismo atstovas Aurimas Žukauskas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo sugadinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu. Už tai įstatymas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to op

to op portretas
laikas vatinukus išnaikint

op

op portretas
matyt norejo kgb isnaikint ,

na

na portretas
per zinias sake kad policija surinko daug agitaciniu lapeliu,nors darbininkai dirbe prie seimo jokiu lapeliu nemate,ir policija neviesina ju turinio.na cia lyg ir aisku jei darbininkai nebutu mate kad nebuvo jokiu lapeliu,policija butu sakiusi kad tai rusiska propoganda.tegu paviesina jei tikrai buvo tu lapeliu turini,kodel bijoma....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių