Didžiausias kyšis šalies istorijoje: pareigūnų papirkinėtojui – 50 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas verslininkui A. S., bandžiusiam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnus papirkti puse milijono eurų, skyrė 50 tūkst. eurų baudą, pirmadienį pranešė ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pernai lapkritį FNTT Kauno apygardos valdybos pareigūnams atliekant kratą A. S. gyvenamoje vietoje Trakuose, buvo rasta daugiau nei 1 mln. eurų grynųjų pinigų.

Pasak STT, siekdamas išvengti visų pinigų paėmimo, pusę šios sumos verslininkas pasiūlė kaip kyšį kratą atlikusiems pareigūnams. Jie vėliau apie tai informavo Kauno prokuratūrą.

Naujienų portalo 15min.lt žiniomis, bauda skirta įmonės „Guru projects“ vadovui ir akcininkui Alvydui Stakniui.

Teisėsauga anksčiau skelbė apie išaiškinus tauriųjų metalų prekeivius, kurie įtariami neteisėtu turto legalizavimu. Atliekant šį tyrimą, kratų metu ir buvo rasti minėti pinigai.

Tuo metu sulaikyti trys Vilniaus apskrities gyventojai, jiems pareikšti įtarimai. Manoma, kad Trakuose gyvenantis įtariamasis buvo veikos organizatorius, kiti du – grynųjų pinigų kurjeriai.

Ikiteisminio tyrimo metu atliktos kratos įmonėje, kuri užsiima elektronikos laužu ir katalizatorių miltelių supirkimu ir perdirbimu. Iš jos paimta per 3 tonas laužo.

Prokurorai tuo metu teigė, kad įtariamieji atsigabendavo elektroninių prekių bei automobilių katalizatorių laužo iš Ukrainos, jį perdirbdavo ir veždavo į Vokietiją ir Čekiją, kur šiuos metalus realizuodavo.

Manoma, kad buvo klastojami dokumentai, juose pateikiant netikslius duomenis apie kiekius.

Kaip anksčiau sakė prokurorai, asmenys anksčiau nėra teisti. Visi trys susiję giminystės ryšiais: kurjeriai yra tėvas ir sūnus, o veiklos organizatorius – vieno iš jų žmonos brolis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau, \\\\\.../////

Manau,  \\\\\...///// portretas
------kad lyderis Pangonis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių