Pereiti į pagrindinį turinį

„Ecoservice“ vadovė: gaisro židinys – aiškus, priežastys dar nustatinėjamos

2023-08-18 13:30
BNS inf.

Vidinio tyrimo rezultatų aiškinantis rugpjūčio pradžioje kilusio gaisro atliekų rūšiavimo įmonėje „Ecoservice“ priežastis galima tikėtis iki metų pabaigos, sako bendrovės generalinė direktorė Jurgita Nacevičienė.

P. Peleckio / BNS nuotr.

„Darome etapais, žiūrime savo veiksmų planą, ką mes dar turime pasidaryti, bet žmonių apklausa, laboratoriniai tyrimai tikrai užtrunka ilgą laiką“, – portalui „15min“ penktadienį sakė ji.

„Manau, kad taip“, – teigė įmonės vadovė paklausta, ar iki šių metų pabaigos įmanoma gauti tyrimo rezultatus.

Anot jos, gaisro priežastys dar nustatinėjamos.

Rugpjūčio penktosios rytą kilęs gaisras visiškai užgesintas buvo rugpjūčio 8-osios vakare. Ugniagesių gelbėtojų pajėgos gaisravietėje budėjo tris paras.

Kaip skelbė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gaisravietėje, atviroje aikštelėje ir 3 tūkst. kvadratinių metrų ploto lengvų konstrukcijų pastate degė plastiko, popieriaus ir kartono atliekos. 

Taip pat ir atviroje aikštelėje liepsnojo dvi didžiulės atliekų krūvos. Viena jų – 40 metrų ilgio, 25 metrų pločio ir 7 metrų aukščio, o kita – 30 metrų ilgio, 20 metrų pločio ir 3 metrų aukščio.

Pasak J. Nacevičienės, gaisro židinys susiformavo vienoje iš aikštelės vidinio kiemo vietų.

Įmonė yra tvirtinusi, kad atliekų kiekių apskaita bendrovėje vykdoma laikantis reikalavimų, o kilusio gaisro vietoje buvęs atliekų kiekis neviršijo leistino pagal turimą leidimą.

Dėl gaisro Vilniaus apskrities policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų