Ekvadoriečio užpuolimo byloje – liudytojų apklausos

Bylą dėl ekvadoriečio Fabiano Sanchezo (Fabijano Sančeso) užpuolimo Vilniuje nagrinėjantis teismas apklausė bylos liudytojus.

„Atvyko kaltinamieji, atvyko nukentėjusysis, atvyko du liudytojai“, – BNS sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Aušra Pocienė.

Trečiasis liudytojas neatvyko. Teismas sprendė, ar būtina jį kviesti dar kartą. Nuspręsta, kad jis turėtų atvykti liudyti į sausio 10 dieną rengiamą posėdį.

Šioje byloje kaltinimai pareikšti Einorui Lukašavičiui ir Jaroslavui Malinovskiui. Jie parodymų teismui dar nedavė, tą žadėjo padaryti po liudytojų apklausos.

Abu jaunuoliai 20 parų buvo suimti, dabar nuosprendžio laukia laisvėje.

Vilniuje gyvenančio F. Sanchezo teigimu, sostinės Antakalnio rajone, P. Vileišio stotelėje, jis buvo užpultas liepos 19 dieną. Anot jaunuolio, užpuolikai jį mušdami šaukė „Lietuva – lietuviams“. Tokius pat šūkius įtariamieji skandavo teisme.

Vėliau Lukiškių aikštėje Vilniuje vyko protesto akcija siekiant paraginti policiją tirti neapykantos nusikaltimus.

Už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Spalį Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo, kai dėl panašių nusikaltimų teisiami vaikinai teisme demonstravo galbūt nesantaiką kurstančius šūkius.

„Sprendimas pradėti šį tyrimą priimtas susipažinus su žiniasklaidoje pasirodžiusia informacija, kad vakar Vilniaus miesto apylinkės teisme du kaltinamieji demonstravo galbūt tautinę neapykantą kurstančius užrašus“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Portalas 15min.lt tada pranešė, kad dėl smurto prieš ekvadorietį ir kurstymo prieš kitos rasės asmenį teisiami E. Lukašavičius ir J. Malinovskis į baudžiamosios bylos teismo posėdį atsinešė užrašus „Tiesa mūsų pusėj! Lietuva lietuviams. 14/88“. Pasak žmogaus teisių aktyvistų, šiose skaičių kombinacijose užkoduotas baltųjų viršenybės šalininkų šūkis.

Teisėsauga skelbia ikiteisminį tyrimą pradėjusi siekiant nustatyti, ar kaltinamųjų veiksmuose buvo kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę požymių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
NYKŪS tie žurnaliūgos, FAKTUS iškraipo: "Anot jaunuolio, užpuolikai jį mušdami šaukė „Lietuva – lietuviams“. .." - esmė NE tame, o TAME kad kažkoks xx-rietis 'žaliuoju žmogeliuku' apsimetė, VIEŠAI Konstituciją paniekino, pačią Jos preambulę; - DĖSNINGA kad Jos gynėjai Lietuvos vardą aukštino, ar ne su Lietuvos vardu mūsų kariai patriotizmo mokinami, ar ne su Jos vardu į mūšį eis?.. KAS drįso Lietuvos Patriotus teist?

cemodanas

cemodanas portretas
jam geriausia: krautis lagamina ir gryzti uz atlanto ,kito pasirinkimo matyt nera.

Anonimas

Anonimas portretas
Vilnietis Jaroslav Malinovskis akivaizdžiai lenkas, bet laikosi nuomonės, kad Lietuva lietuviams? Nu visai malonus jaunuolis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių