Pereiti į pagrindinį turinį

Policijos automatą pagrobęs I. Molotkovas suimtas trims mėnesiams

2015-11-20 12:26
BNS inf.
Igoris Molotkovas

Pareigūno ginklą pagrobusį ir nuo policijos bėgusį Igorį Molotkovą teismas leido suimti trims mėnesiams. Tai Vilniaus miesto apylinkės teisme žurnalistams patvirtino teisėjas Petras Karvelis.

Anot teisėjo, griežčiausia kardomoji priemonė įtariamąjam skirta atsižvelgiant į tai, jog jis jau teistas 15 kartų, jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Edita Ignatavičiūtė žurnalistams sakė, kad suėmimas skirtas įvertinus, jog įtariamasis gali slėptis ir daryti naujus nusikaltimus.

Anot jos, prokuratūros duomenimis, jis yra teistas 15 kartų, 126 kartus baustas administracine tvarka. Šiuo metu įtariamojo atžvilgiu atliekami devyni ikiteisminiai tyrimai.

„Už nusikaltimą yra numatyta nuo 6 iki 10 metų - tai yra sunkus tyčinis nusikaltimas. Tad tvirtai galiu teigti, kad tie pagrindai yra realūs“, - sakė prokurorė.

E.Ignatavičiūtė patvirtino, jog įtariamasis nuo policijos spruko viešuoju transportu su ginklu, kurį buvo paslėpęs striukėje, jis taip pat slėpė antrankius nuleidęs megztinio rankoves bei po kepure.

Anot jos, teisme įtariamasis tvirtino ginklą pagrobęs „tiesiog spontaniškai“ bei ketinęs penktadienio rytą prisistatyti pareigūnams.

„Kaip jis pats šiandien teigė, jau atsitokėjęs jis suprato, kad negerai daro, bet ši žinia jau buvo plačiai ir garsiai paskleista visuomenėje. Kaip jis pats sako - aš labai išsigandau, aš jau neturėjau kelio grįžti, kad jau kitą rytą būčiau grįžęs, bet jis buvo sulaikytas“, - pasakojo prokurorė.

Anot jos, ar asmuo yra pakaltinamas, bus sprendžiama ikiteisminio tyrimo metu. Ji pažymėjo, kad šiemet I.Molotkovo atžvilgiu buvo priimtas baudžiamasis įsakymas.

Prokurorė neatskleidė, kas padėjo įtariamajam nusiimti antrankius.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai ketvirtadienį perėmė pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl įvykio iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos.

I.Molotkovo pirminė apklausa įvyko jau penktadienio naktį. Policijos generalinio komisaro Lino Pernavo teigimu, įtariamasis per pirminę apklausą negalėjo paaiškinti savo elgesio motyvų.

Pasak policijos, 1991 metais gimęs I.Molotkovas su automatu pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte. „Kalašnikov“ automatas buvo su viena apkaba - 30-čia - šovinių. Jis buvo sulaikytas po beveik 5 val. trukusios paieškos operacijos. Ginklas taip pat buvo surastas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų