Pereiti į pagrindinį turinį

Rudaminos seniūnas už dokumentų klastojimą atsipirks mažesne bauda

2015-01-20 14:43
BNS inf.
Ministerija į ES Bendrojo Teismo teisėjus siūlo E. Bieliūną
Ministerija į ES Bendrojo Teismo teisėjus siūlo E. Bieliūną / T. Lukšio / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija antradienį paskelbė, kad Vilniaus rajono savivaldybės Rudaminos seniūnas Tadeušas Kulakovskis dirbti valstybės tarnautoju negalės trejus metus, tačiau sumažino jam pirmos instancijos teismo skirtą baudą.

Apygardos teismas taip nusprendė išnagrinėjęs T.Kulakovskio gynėjo apeliacinį skundą, kuriuo prašyta išteisinti 2013 metų rugpjūtį dėl dokumentų klastojimo, panaudojimo ir piktnaudžiavimo kaltu pripažintą T.Kulakovskį.

Vilniaus rajono apylinkės teismas T.Kulakovskį buvo nuteisęs už 13 nusikaltimų (dokumentų klastojimą ir panaudojimą) ir už vieną tęstinę nusikalstamą veiką (piktnaudžiavimą). Jam buvo paskirta subendrinta 16 tūkst. litų (per 4 633 eurų) dydžio bauda ir atimta teisė trejus metus dirbti Lietuvos Respublikos vietos savivaldos struktūrose.

Apygardos teismo sprendimu, bauda sumažinta iki 1 883 eurų.

„Skundą nagrinėję teisėjai nesutiko su pirmos instancijos teismo nusikalstamos veikos – dokumentų klastojimo ir panaudojimo – kvalifikavimu, kad tos pačios rūšies nusikaltimai buvo kvalifikuoti kaip atskiri“, - pažymima Vilniaus apygardos teismo pranešime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų