Tragiška iš šešto aukšto iškritusio mažylio mirtis: kas gresia auklei?

Trečiadienį Vilnių sukrėtė skaudi žinia – mirė iš šešto daugiabučio aukšto iškritęs vienerių metų vaikas. Kaip praneša policija, vaikas tuo metu namuose buvo paliktas su aukle.

Šiandien dėl įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, BNS informavo sostinės policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Tyrimas pradėtas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Advokatų profesinės bendrijos „RIDD Vilnius“ advokatu Rolandu Tilindžiu ir paprašė pakomentuoti, kokia atsakomybė gali laukti tą dieną, kai įvyko nelaimė, vaiką prižiūrėjusios auklės. 

„Suprantu, kad yra pradėtas tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Tai reiškia, kad auklei gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų arba areštas. Vadinasi, apatinės ribos nėra – tie specialistai, kurie skirs bausmę, jeigu tokia bus, greičiausiai svarstys tokius variantus“, – sakė R. Tilindis.

Advokatas teigė, kad, kadangi ši nelaimė yra neatsargus atsitikimas, atsiranda galimybė auklę atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės susitaikius su nukentėjusiąja šeima, o taip pat laidavimo atveju, jei atsiranda asmuo, vertas teismo pasitikėjimo.

„Asmeniui, kuris yra traukiamas atsakomybėn, bausmę skiriant pirmą kartą, paprastai yra skiriama mažiau nei pusė sankcijų numatytos bausmės“, – komentavo advokatas.

R. Tilindis svarstė, kad be baudžiamosios atsakomybės, byloje, greičiausiai bus civilinis ieškinys. „Turtinė žala – tai būtų vaiko laidojimo ar kitos išlaidos. Vertinant neturtinę žalą, vaikelio gyvybė yra neįkainojama ir neįvertinama pinigais, tačiau vis tiek neturtinė žala tokiais atvejais yra priteisiama“, – situaciją vertino R. Tilindis.

Portalas primena, kad trečiadienį vaikas iš daugiabučio šešto aukšto iškrito Tuskulėnų gatvėje apie 16.33 val. Pirminiais duomenimis, motinos tuo metu namuose nebuvo, vienerių metų vaikas buvo paliktas su aukle.

Į įvykio vietą išvyko policija, greitoji medicinos pagalba ir ugniagesiai. Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Giedrius Vaičiulis, ugniagesiai atvyko į įvykio vietą ir padėjo medikams prieiti prie iškritusio ir ant terasos nukritusio vaiko.

Medikai konstatavo vaiko mirtį.

59-erių auklei taip pat prireikė medikų pagalbos, moteris patyrė didelį išgąstį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Olivija

Olivija portretas
Baisu ir tėvams,ir auklei! Pastaroji,manau,visą likusį gyvenimą kaltins save.Ir nereikia pašaliniams žmonėms nieko teisti! Tėvai turėtų labai atsakingai sutvarkyti savo gyvenamąją teritoriją,kad būtų ne tiek gražu,kiek vaikui saugu. Vakar skaičiau facebooce labai ilgą vienos šeimos laišką,kurie ieško auklės. Ir džiaugiausi tuo:tai nėra reikalavimai,tai yra susitarimai.Ir ,svarbiausia,kad žmonės supranta,jog globoti vaiką,jį auklėti,su juo kartu džiaugtis,liūdėti gali ,tikrai, nekiekvienas.Ir atlygį siūlė,manau,labai gerą. Jeigu žmonės randa auklę už 2-4 eurus/valandai,tai ,gal,auklė daro savo darbus,o vaikas -savo. Tai yra nepaprastai atsakingas darbas! Stiprybės artimiesiems,netekus vaiko. Kantrybės žmonėms-teisėjams! Ir susivokimo tiems,kurie mano,jog 59-eri metai-tai priešmirtinis amžius! tai priešmirtinis amžius

As

As portretas
Žmogus ateidamas į gyvenimą atsineša su savimi kiek laiko jam skirta...vaikiukui tiek buvo skirta, o kodėl pasirinkta atsiktinis žmogus(auklė) matomai karma, koks ji žmogus?Moteris 59metai matomai gyvenimas, jos elgesys,jos darbai ir likimas jai taip ,,atlygino"....gal kada ji kam padarė blogai, gal kam nors ji pakišo kiaulę vat ir bumerangas gryžo...Būkim vieni kitiems geresni dažnai kelinta karta turi atsakyt už blogus darbus...Atsitiktinai nieko nebūna...

lantex

lantex portretas
AR NORITE VERSLO / INVESTICIJŲ PASKOLOS? „Credit House“ JŪSŲ JEI ČIA: lantexcreditfinancier@outlook.com Mes suteikėme daugiau nei 180 mln. USD verslo paskolų daugiau nei 15 000 verslo savininkų, kaip ir jūs. Mes naudojame savo paskirtą rizikos technologiją, kad suteiktume jums tinkamą verslo paskolą, kad galėtumėte išplėsti savo verslą. Mūsų paslaugos yra greitos ir patikimos, paskolos patvirtinamos per 72 valandas nuo sėkmingo kreipimosi. Mes siūlome paskolas, kurių minimalus diapazonas yra nuo 5000 USD iki daugiausia 500 milijonų USD. Mes esame sertifikuoti ir jūsų privatumas yra 100% saugus. Daugiau nesijaudinkite dėl savo paskolų ar finansų. ____________________________ Susisiekite su mumis šiandien: lantexcreditfinancier@outlook.com Gaukite greitos paskolos patvirtinimą šiandien.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių