Taborą lygina su žeme, bet prekyba narkotikais klesti

  • Teksto dydis:

Kol vieni taboro gyventojai išrinkinėja ar griauna nelegalias trobas, ar palikę jas traukia į sostinę ar į vakarų šalis, kiti, nors iš Vilniaus miesto savivaldybės yra gavę socialinius būstus, grįžta į taborą platinti narkotinių medžiagų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato policijos pareigūnai ir toliau budriai seka vietovę ir kovoja su narkotinių ar psichotropinių medžiagų prekyba.

Gegužės 8 d., penktadienį, apie 12.30 val. Vilniuje, Meistrų gatvėje, vadinamajame „žemutiniame tabore“, kur beliko tik gūdžiu sovietmečiu pastatytas mūrinis nelegalus ir avarinės būklės pašto pastatas, policijos pareigūnai pastebėjo moterį, gimusią 1984 m., ‒ prie geležinkelio bėgių ji kažką paduodavo asmenims, linkusiems vartoti narkotines medžiagas, bei kas kažkiek laiko nusileisdavo už geležinkelio bėgių bei po trumpo laiko grįždavo atgal ir vėl kažką perduodavo.

Sostinės policijos pareigūnai nusprendė šią moterį nedelsiant sulaikyti bei patikrinti vietą, kurioje ši kažką slėpė. Ir šį kartą pareigūnų nuojauta neapgavo ‒ įrengtoje slėptuvėje, tarp akmenų, rasta 107 folijos lankstinukai su šviesiais milteliais, galimai narkotine medžiaga (tai yra didelis kiekis, po specialistų atliktų tyrimų moteriai gali grėsti net iki 10-ies metų nelaisvės). Moteriai neliko kitos išeities, kaip prisipažinti, kad rastos „dozės“ priklauso būtent jai. Atlikus neatidėliotiną kratą Vilniaus miesto savivaldybės suteiktame socialiniame būste, policijos pareigūnai viryklėje aptiko du folijos ritinius ‒ viename jų buvo paslėptos narkotinėms medžiagoms sudėti paruoštos folijos atraižos bei apie 400 eurų, galimai įgyti nusikalstamu būdu.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto antrojo policijos pareigūnai neleido narkotikų prekeiviams lengviau atsikvėpti ‒ gegužės 6 d. sulaikė gerai jiems žinomą moterį, gimusią 1991 m., kuri, įsigijusi narkotines medžiagas, jas slėpė lytiniuose organuose. Rasta net 15 „dozių“, susuktų į folijos lankstinukus.

Nedelsiant atlikus kratą narkotines medžiagas pardavusios moters (gimusios 1983 m.) namuose, buvo rasta pinigai, galimai gauti nusikalstamu būdu, priemonės narkotinėms medžiagoms fasuoti bei svarstyklės narkotinėms medžiagoms sverti. Moteris policijai gerai žinoma, anksčiau teista už narkotinių medžiagų platinimą bei kitus nusikaltimus. Jai, kaip teigiama Vilniaus apskrities policijos pranešime, skirta griežčiausia kardomoji priemonė ‒ suėmimas.

Gegužės 7 d. sostinės Statybininkų gatvėje pareigūnai taip pat sulaikė moterį, gimusią 1977 m., ‒ ji taksi automobiliu gabeno 72 folijos lankstinukus su galimai narkotine medžiaga ‒ karfentaniliu, slėpusi savo apatinėse kelnaitėse. Atlikus kratą moters namuose, buvo rasta priemonės narkotinėms medžiagoms fasuoti.

Karfentanilis ‒ pripažįstama kaip viena iš stipriausią poveikį turinčių medžiagų, todėl tikimybė perdozuoti yra labai didelė. Iš vieno gramo gryno karfentanilio prekeiviai pasigamina daugiau nei 5 000 lankstinukų, tarp vartotojų geriau žinomų kaip „čekių“, paruoštų vartojimui. Viešoje erdvėje ne kartą buvo minima apie šios medžiagos platinimą su priemaišomis, dėl kurių vartojimo buvo fiksuotas ne vienas mirties faktas. Šiais konkrečiais atvejais spėjama abi įtariamosios disponavo būtent tokia narkotine medžiaga, sakoma pranešime.

Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, kad sulaikytos moterys yra seniai vartojančios narkotines medžiagas, jos susigundo labai rizikinga veikla ir lengvai uždirbamais pinigais. Tik teisėsaugos pareigūnams pateikus įtarimus dėl konkrečių nusikalstamų veikų padarymo, o teismui paskyrus griežtas kardomąsias priemones – suėmimus, asmenys ima suvokti nusikalstamo elgesio rizikas, daromą žalą visuomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvęs komunistas

Buvęs   komunistas portretas
O kodėl tyli gyvūnų globos draugija ?

Anonimas

Anonimas portretas
Visus cigonus reikia susemti ir uzdariti i 9 FORTE

oho

oho portretas
tokie kiekia,i lyg is oro juos trauktu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių