Tarp įtariamų brakonierių – ir neetatiniai aplinkosaugininkai

  • Teksto dydis:

Antradienį Švenčionių rajone, prie Buivydo ežero, sulaikyti trys nelegaliai tinklais žvejoję vyrai, tarp kurių ir du neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad pusę dešimtos vakare, tikrindami gautą informaciją apie nelegaliai pastatytus tinklus, policijos pareigūnai pastebėjo paežerėj stovintį automobilį su priekaba. Šalia lūkuriavo vyras, o dar du vyrai iš ežero traukė valtį.

Apie 23 valandą Buivydų miške pareigūnai sustabdė automobilį „Kia Sorento“ su priekaba ‒ joje buvo valtis, pilna žvejyboje draudžiamų tinklų ir įvairios žuvies. 33-ejų vairuotojas ir 51-erių keleivis vilkėjo aplinkosaugininko liemenes bei pateikė neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus pažymėjimus. Ant galinės sėdynės sėdėjęs 57-erių vyras asmens dokumentų neturėjo.

Išmatuotų vyrų turėtų tinklų kiekis siekė 1,55 km. Tinkluose iš viso buvo 173 žuvys – 68 kuojos, septynios lydekos, trys lynai, keturi karšiai, 81 ešerys ir 10 šapalų.

Pasak policijos, priekaboje buvę tinklai ir žuvis nebuvo pažymėti išėmimo protokole ir neįtraukti į žiniaraštį, o automobilis ir valtis nebuvo žymėti skiriamaisiais aplinkos apsaugos departamento ženklais.

Kokia žala padaryta gamtai, spręs aplinkosaugininkai ‒ visa pareigūnų surinkta medžiaga, automobilis su priekaba ir valtimi, tinklai bei sugauta žuvis perduota Švenčionių rajono aplinkos apsaugos inspekcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valtis

Valtis portretas
O valtis čia ne gamtosaugininku tarnybine?

Karmenas

Karmenas portretas
Pareigunai dirba issijuose,kas kontrabanda veza,kas brakonieriauja.Kas diena po naujiena
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių