Teisėjui V. Ambrulevičiui skirtas griežtas papeikimas

Teisėjų garbės teismas Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmų teisėjui Vilmantui Ambrulevičiui pirmadienį skyrė griežtą papeikimą.

Ši nuobauda galios vienus metus nuo sprendimo įsiteisėjimo dienos, o asmens byloje liks įrašytas visam laikui, BNS pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Tai yra viena griežčiausia drausminių nuobaudų, už ją griežtesniu sprendimu laikomas tik siūlymas atleisti.

Teisėjų garbės teismo sprendimas per dešimt dienų gali būti apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui ir persvarstytas.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija pernai rugpjūtį šiam teisėjui iškėlė drausmės bylą.

Sprendimas priimtas padarius išvadą, kad teisėjas „nagrinėdamas bylas nuolat daro šiurkščius ir akivaizdžius procesinius pažeidimus“.

Komisija V. Ambrulevičiaus profesinį elgesį ėmėsi vertinti gavusi Vilniaus regiono apylinkės teismo pirmininkės siūlymą iškelti jam drausmės bylą.

Mat atlikus šio teisėjo darbo patikrinimą, pažeidimai nustatyti beveik visose atsitiktiniu būdu atrinktose ir tikrintose jo nagrinėtose bylose: praleisti procesiniai terminai (tam tikri teisėjo darbo veiksmai atlikti per ilgesnius nei leistina terminus), neužtikrintas tinkamas bylos šalių dalyvavimas teismo procese (viena byla išnagrinėta nedalyvaujant atsakovui ir nepaskyrus jam atstovo, kita – neinformavus bylos šalių apie teismo posėdžio datą bei laiką) ir kt.

V. Ambrulevičius Vilniaus rajono teisme dirba nuo 2005 metų, prieš jis ėjo prokuroro pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmmm.,

hmmm., portretas
"nuolat daro šiurkščius ir akivaizdžius procesinius pažeidimus" ir gavo tik papeikimą???? klounada..., čia kaip vagis vagia, o gauna tik lygtinai... ir kas paneigs, kad varnas varnui akies nekirs :)

SUPRANTAMA

SUPRANTAMA portretas
JIE VISI "TOKIE"......

Juozas

Juozas portretas
Teisėjų garbės teismas galėtų būti geros praktikos pavyzdžiu policijai. Viršijai greitį- papeikimas, jei dvigubai ir ne vieną kartą- gal jau griežtas... Ir už girtumą bent iki 1 promilės užtektų griežto papeikimo. Juk teisėjo padaryti daugkartiniai darbo pažeidimai tikrai daug pavojingesni už paminėtuosius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių