Teismas leido suimti kontrabanda ir piktnaudžiavimu įtariamus pasieniečius bei bendrininką

Vilniaus apylinkės teismas ketvirtadienį leido suimti tris kontrabandos organizavimu ir piktnaudžiavimu įtariamus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnus ir padėjimu jiems įtariamą buvusį pasienietį.

Teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė BNS informavo, kad prokuroras visiems įtariamiesiems siekė trijų mėnesių suėmimo, tačiau griežčiausia kardomoji priemonė jiems buvo paskirta trumpesniam laikotarpiui.

VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos vadas Ričardas Birvinskas ir Varėnos rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus viršininkas Kęstutis Šukis suimti vienam mėnesiui, o šios rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Edgaras Garbenčius – septynioms dienoms.

Padėjimu organizuoti kontrabandą įtariamas druskininkietis Ričardas Časas suimtas dešimčiai dienų.

Pirmasis apie suimtus pasieniečius pranešęs portalas delfi.lt teigė, kad R. Časas iki 2011 metų dirbo operatyvinėje žvalgyboje VSAT Lazdijų rinktinėje.

Pasak portalo, R. Birvinsko vadovaujama Druskininkų užkarda užpernai buvo išrinkta geriausia pasienio užkarda Lietuvoje, o E. Garbenčius yra ne kartą rinktas geriausiu metų operatyvininku ir apdovanotas už pasiekimus, laimėjęs „Metų žvalgo“ nominacijas.

Apie tai, kad buvo sulaikyti trys pasieniečiai ir jų bendrininkas VSAT pranešė trečiadienį.

Tarnybos teigimu, tris Varėnos pasienio rinktinės pareigūnus VSAT Imuniteto valdybos pasieniečiai sulaikė Druskininkuose ir Lazdijuose, atliekant pernai pradėto ikiteisminio tyrimo dėl kontrabandos iš Baltarusijos veiksmus.

Dėl pareigūnų veiksmų taip pat pradėtas ir tarnybinis patikrinimas.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kišis

Kišis  portretas
Atimti turta ir pasodinti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių