Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas nenagrinėjo buvusio STT vadovo V. Junoko sūnaus lygtinio paleidimo prašymo

2014-07-14 13:53
BNS inf.
Įtariamosios gimnazistės nužudymu už grotų praleis dar tris mėnesius
Įtariamosios gimnazistės nužudymu už grotų praleis dar tris mėnesius / T. Lukšio / BFL nuotr.

Vilniaus apylinkės teismas pirmadienį nenagrinėtą paliko už ginkluotą plėšimą nuteisto buvusio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Valentino Junoko sūnaus Edvino lygtinio paleidimo prašymą.

Kaip BNS pranešė teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė, toks sprendimas priimtas dėl E.Junokui skirtos naujos bausmės. Birželio 3 dieną Vilniaus pataisos namų lygtinio paleidimo komisija pritarė sprendimui taikyti lygtinį paleidimą, tačiau po kelių dienų, birželio 6 dieną, Vilniaus apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu nuteisė E.Junoką už disponavimą suklastotu dokumentu.

Už tai jam paskirta 54 parų arešto bausmė subendrinta su anksčiau paskirtąja, ji dar nėra įsiteisėjusi. Todėl teismas, atsižvelgęs į šias aplinkybes, nusprendė nenagrinėti bylos, kol lygtinio paleidimo komisija vėl neišnagrinės nuteistojo lygtinio paleidimo klausimo.

Bylos duomenimis, 2012 metų vasario mėnesį panaudodami šaunamąjį ginklą, E.Junokas ir Robertas Repšas Vilniuje įsibrovė į butą. Naudodami psichologinį smurtą, įsibrovėliai pagrobė du mobiliuosius telefonus, dvi sim korteles, du kompiuterius, 2500 litų.

Kaltinamieji teisme pareiškė, jog net neketino apiplėšti merginos, o tik norėjo ją bei jos draugę pagąsdinti ir priversti nutraukti teikti seksualines paslaugas, prisidengiant masažo salono paslaugomis. Esą į E.Junoko vadovaujamą teisinių paslaugų bendrovę kreipėsi vienas Lenkijos pilietis, norėjęs Lietuvoje atidaryti klasikinio masažo salonų tinklą.

Teisinių paslaugų bendrovei, kuri užsiima nekilnojamojo turto paieška ir asmens duomenų apsauga, vadovavęs E.Junokas teisme pasakojo, kad vieną dieną sulaukė Lenkijos piliečio skambučio - jis prašė susitikti dėl konsultacijos. Per susitikimą restorane Lenkijos pilietis pasakojo, kad merginos verčiasi prostitucija ir parodė jų nuotraukas.

E.Junokas Lenkijos piliečio vardo ir pavardės įvardyti nepanoro. Jo pasakojimu, šis užsienietis Lietuvoje ketino atidaryti klasikinio masažo salonų tinklą. Už pagalbą likviduojant nelegalius masažo salonus kaimyninės valstybės verslininkas, pasak E.Junoko, pažadėjo sumokėti 7 tūkst. litų.

Nuteistasis jau anksčiau yra prašęsis lygtinai paleidžiamas, bet tą kartą Vilniaus pataisos namų komisija nutarė netaikyti jam lygtinio paleidimo, o teismas E.Junoko skundą dėl šio nutarimo atmetė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų