Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas panaikino vilniečiams neteisėtai atkurtą nuosavybę į dalį ežero

2015-10-30 15:13
BNS inf.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / K. Vanago / BFL nuotr.

Teismas panaikino dviems asmenims atkurtas nuosavybės teises į ežero dalį Zarasų rajone.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, Panevėžio apygardos administracinis teismas penktadienį konstatavo, kad Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) neteisėtai atkūrė nuosavybės dviems vilniečiams teises į  Plavio ežero dalį bei nusprendė NŽT sprendimą panaikinti.

Ežero dalį atgavę Vilniuje gyvenantys brolis ir sesuo yra palikuonys žmonių, kuriems priklausė ežeras Rokiškio rajone. Kadangi į minėtą ežerą nuosavybės atkurti nebuvo galima, jiems buvo pasiūlyta rinktis lygiavertę kito vandens telkinio dalį. Taip vilniečių nuosavybe ir tapo daugiau nei 12 ha ežero. Kaip nurodė prokuratūra, surinkta informacijos, kad minėtas ežeras Rokiškio rajone iki 1940 metų priklausė valstybei, todėl įstatymai nuosavybės teisių į juos neleido atkurti.

Iš viso prokurorai teismui yra įteikę beveik dvidešimt ieškinių, susijusių su neteisėtu nuosavybės teisės į vandens telkinius ar jų dalis atkūrimu Zarasų, Molėtų ir Utenos rajonuose. Panevėžio apygardos prokuratūra šiais vandens telkiniais susidomėjo, kai į ją kreipėsi Aplinkos ministerijos vadovai, prašydami apginti viešąjį interesą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų