Žirmūnų gaisrą sukėlęs A. Dailidė liko kalėti 15 metų

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti 15 metų laisvės atėmimo bausmę tragišką gaisrą Vilniuje sukėlusiam Artūrui Dailidei.

Apeliacinis teismas atmetė ir nuteistojo Artūro Dailidės, ir prokuroro skundus bei patvirtino Vilniaus apygardos teismo nuosprendį.

2007-aisiais Žirmūnuose kilusiame tragiškame gaisre, žuvo šeši žmonės, tarp jų – poetas ir scenaristas Mantas Gimžauskas, fotografas ir poetas Remigijus Audiejaitis, buvęs Seimo narys Petras Šakalinis.

A. Dailidė buvo sulaikytas 2014-aisiais, praėjus septyneriems metams nuo šešias gyvybes nusinešusio gaisro, kai sukėlė dar vieną gaisrą tame pačiame daugiabutyje.

2017-aiais Vilniaus apygardos teismas jį nuteisė 15 metų laisvės atėmimo bausme.

Apeliaciniu skundu nuteistasis A. Dailidė prašė jį išteisinti, o prokuroras siūlė nuteistajam skirti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę.

Lietuvos apeliacinis teismas, iš naujo įvertinęs įrodymus ir patikrinęs bylos duomenis, pripažino, kad pirmosios instancijos teismas pagrįstai A. Dailidę pripažino kaltu ir skirdamas bausmę atsižvelgė į visas bausmei skirti reikšmingas aplinkybes.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių