Dėvėti drabužiai pernai brango 20-30 proc., pardavėjai nebeišsitenka

Dėvėtų drabužių pardavėjai miestuose nebeišsitenka ir plečiasi į mažesnius miestelius.

Prekės iš antrų rankų Lietuvoje populiarios - kai kurie didmenininkai savo apyvarta pernai padvigubino, o dabar nespėja tenkinti klientų poreikio, bet pastebi, kad kylančios kainos atstumia pirkėjus, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Dėvėti drabužiai pernai brango 20-30 proc., tad jie tampa per brangūs ir lietuviai jų gali įpirkti vis mažiau, tačiau tikėdamiesi sutaupyti dėvėtos aprangos parduotuvių jie neaplenkia.

Lietuvoje dėvėtų drabužių poreikis nemažėja net jiems brangstant. Vilniuje veikianti įmonė „Sentauras“, kuri turi kelias savo mažmenines parduotuves, pernai jų pardavė šiek tiek daugiau negu užpernai, bendrovė „Eurobilis“ pernai pardavė 129 proc. daugiau prekių.

18 parduotuvių „Pasaulio drabužiai“ tinklą Lietuvoje turintis Albertas Palskis sako, kad dabar dėvėti drabužių rinkoje jau yra didžiulė konkurencija ir išlieka tik tie, kurie sugeba įtikti klientams ir viską sukontroliuoti: gauti kokybiškų drabužių, išsinuomoti patalpas už nedidelę kainą, nustatyti geras prekių kainas, pasamdyti sąžiningus pardavėjus.

Anot jo, dėvėti drabužiai nuolat po truputį brangsta, buvo laikas, kai jie kainavo 4 litus už kilogramą, o dabar - 7 litus už kilogramą be PVM. „Pernai jie brango 40 centų už kilogramą -atrodo, juokas, bet kai veži pilnus vilkikus, tai juntama“, - sakė jis.


Šiame straipsnyje: dėvėti drabužiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
na jau dabar nebeapsimoka pirkti devėtų drabužių, kai naujus gali nusipirkti pigiau, ir bent jau žinosiu, kad svetima subinė jų nezulino....

b

b portretas
man atsiusncia tiesiai is Airijos labai pigiai :D. Cia parduotuvese pas mus brangu

Mano nuomone

Mano nuomone portretas
Na,mano nuomone,tai dabar jau neapsimoka pirkti devetu drabuziu,nes kainos mazai skiriasi nuo nauju drabuziu.As esu tu laiku pirkejas,kai tik atsirado padeveti drabuziai ir mano du vaikai ir mes patys eile metu rengemes tik tokiais rubais,bet dabar jau reikia gerai pagalvoti ka pirkti.Jei anksciau devetu rubai kainavo kelis litu,tai dabar uz deveta ruba moki kelias desimtis.Tai uz panasia kaina gali nusipirkti nauja,niekieno nedeveta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių