Pereiti į pagrindinį turinį

Aptiktos siaubingai atrodančios amfibijos

2012-02-23 19:23
Aptiktos siaubingai atrodančios amfibijos Aptiktos siaubingai atrodančios amfibijos Aptiktos siaubingai atrodančios amfibijos Aptiktos siaubingai atrodančios amfibijos Aptiktos siaubingai atrodančios amfibijos Aptiktos siaubingai atrodančios amfibijos Aptiktos siaubingai atrodančios amfibijos

Naujai aptiktos amfibijos gyvena po žeme ir deda kiaušinėlius, iš kurių išsirita suaugusių organizmų miniatiūrinės kopijos.

Nors šie padarai primena sliekus, iš tiesų jie yra stuburiniai, labiau panašūs į salamandras ar varles, rašo livescience.com.

Šie stuburiniai gyviai buvo aptikti šiaurės rytų Indijoje. Naujų stuburinių gyvūnų atradimas mokslininkų gyvenime yra retas, ypač juos aptinkant ne tropiniuose miškuose.

Mokslininkai įsitikino, kad šie gyviai nepriklauso jokiai sliekų ar kirmelių rūšiai. Manoma kad „caecilian“ organizmai nuo artimiausių giminaičių atsiskyrė Afrikoje prie daugiau nei 140 mln. metų.

Šios rūšies patelės po žeme renčia lizdus, deda kiaušinius ir juos peri du ar tris mėnesius, kol išsirita mažyliai. Kitaip nei varlės, kurių jaunikliai nuolat keičia formą, kol atrodo kaip suaugusieji. Vos gimę šie mažyliai iš kart turi suaugusiųjų organizmų formą. Pastebėta, kad kai kurie šie į sliekus panašūs padarai, išsiritę iš kiaušinių, papildomų maisto medžiagų gauna misdami motinos odą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų