Pereiti į pagrindinį turinį

4 būdai, kaip bepilotę skraidyklę panaudoti neprofesionalui

2016-10-25 07:31
DMN inf.

Iki 2014 m., kuomet visuomenės susidomėjimas bepilotėmis skraidyklėmis, dar pavadinamomis dronais, prasiveržė tarsi vulkanas, jos bent dešimtmetį buvo plačiai naudojamos įvairių pareigūnų.

Joms piešiama įspūdinga ateitis – jos jau dabar keičia žmonių gyvenimus, o netrukus, kalbama, kardinalių pokyčių įneš ir į daugelį pramonės šakų. Nors vis dar gajus stereotipas, kad bepilotės skraidyklės skirtos tik atskirų sričių profesionalams, tačiau išties jos, ypač naujosios kartos, gali paįvairinti ar palengvinti kiekvieno kasdienybę.

1. Nauja era fotografijoje

Vaizdo įrašai ir nuotraukos – tai bene populiariausia sritis, kurioje šiandien skraidykles naudoja ir profesionalai, ir mėgėjai. Išties, jų išplitimas atvėrė naujas galimybes kone kiekvienam nufilmuoti ar nufotografuoti tai, kas anksčiau atrodė neįmanoma, patekti į tokius užkaborius, kurie anksčiau buvo nepasiekiami. „Nuotraukų ar vaizdo įrašų kokybė stulbina, o vis dažniau žiniasklaidos priemonėse ar socialiniuose tinkluose pasirodantys bepilotės skraidyklės užfiksuoti vaizdai pribloškia. Jomis užfiksuotų vaizdinių apstu ne tik televizijų žinių reportažuose, jie vis dažniau pasitelkiami ir asmeninėms šventėms įamžinti“, – sako įmonės „ABC Data Lietuva“ pardavimų direktorius Žygimantas Augaitis.

2. Gali užtikrinti saugumą

Bepilotės skraidyklės gali būti naudojamos ne tik pramogai, bet ir turtui apsaugoti. Jau sukurtos technologijos, leidžiančios GPS pagalba užprogramuoti skraidyklę skristi tam tikru perimetru ir taip stebėti norimą teritoriją. Tuo sėkmingai naudojasi ūkininkai, skraidyklėmis apžiūrinėdami savo laukus. Be to, teritorijos apsaugai gali būti naudojami ne tik skraidantys, bet ir riedantys dronai. Ž. Augaitis, pabrėžia, kad jau dabar apie juos kalbama kaip apie vieną iš komponentų kuriant išmanių namų apsaugos sistemą.

3. Padės nuspręsti, kur gyventi

Dar praeitais metais bepilotės skraidyklės buvo pasitelktos norint nustatyti oro užterštumą Peru esančiuose Andų kalnuose, užpernai – Kinijoje. Gali būti, kad netrukus savininkai taip pat galės savo prietaisą pakelti į dangų, o šis jį informuos apie temperatūrą, oro drėgmę ir užterštumą. Beje, pastarasis veiksnys gali būti labai svarbus rodiklis renkantis naują būstą arba svarstant išsikelti iš senojo. Tačiau visa tai ateitis, o kol kas skraidyklės puikiai pasitarnauja filmuojant parduodamą ar išnuomojamą būstą. Jomis padarytas vaizdo įrašas atskleidžia realesnį būsto vaizdą nei nuotraukos, kurios neretai yra apdorojamos specialiomis programomis ar, siekiant vieno ar kito įspūdžio, kadras daromas iš tam tikro rakurso.

4. Nauji pojūčiai žaidimų entuziastams

Bepilotės skraidyklės atveria naujas galimybes ir žaidimų mėgėjams. Lenktynių ar kovų žaidimai, kurie buvo neįsivaizduojami be kompiuterio, persikėlė į kitą dimensiją. Šiuolaikinės bepilotės skraidyklės tokios vikrios ir galingos, kad jomis galima ne tik lenktyniauti, atlikinėti akrobatinius triukus, persekioti priešininką, bet ir kovoti mūšio lauke, varžantis, kuris numuš daugiau taikinių. „Papildomų pojūčių ir galimybių suteikia įvairūs papildomi priedai ir... virtualios realybės akiniai. Netolimoje ateityje skraidyklių ir virtualios realybės draugystė stiprės ir masėms atvers neįtikėtinas galimybes“, – papildo Ž. Augaitis.

Naujausi dronų modeliai

„Džiaugiamės ne tik didesniu skraidyklių prieinamumu masėms, bet ir jų pasiūla Lietuvos rinkoje. Gerbėjai šalyje gali rinktis iš naujausių šiuo metu pasaulinėje rinkoje esančių modelių. Štai, pavyzdžiui, rugsėjo mėnesį prancūzų dronų gamintoja „Parrot“ pasauliui pristatė naujos kartos technologiškai pranašesnius skraidyklių modelius. O jau šiandien šiuos modelius galima įsigyti ir Lietuvoje“, – pabrėžia Ž. Augaitis.

Neprofesionaliam naudojimui „Parrot“ pristatė du mažų skraidyklių modelius – „Mambo“ ir „Swing“. „Parrot Mambo“ skraidyklė idealiai tinka, ieškantiems skraidyklės modelio, skirto akrobatiniams numeriams ir kitiems triukams atlikti, – ji itin manevringa, lengva (vos 63 g), prie jso USB jungtimi gali būti prisegama iki 4 priedų, be to, ji gali pernešti daiktus (iki 4 g). Negana to, „Mambo“ galima pasitelkti ir tuomet, kai reikia numušti taikinį – skraidyklė geba numušti taikinius, esančius iki 2 m atstumu, tokiu pat atstumu šviečia jos priekyje įmontuota LED lemputė.

„Parrot Swing“ modelis idealiai tinka sklandymui ir objektų persekiojimui, lenktynėms, tačiau bene didžiausias jo išskirtinumas, kad tai yra vienintelė maža skraidyklė – lėktuvas, kuri gali kilti bei leistis vertikaliai. „Swing“ modelio skraidyklė taip pat lengva (73 g) ir, kaip jos brolis „Mambo“, gali skristi iki 30 km/h greičiu. Abi skraidyklės turi galingą 300.000 px kamerą ir 1 Gb atminties.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų