Pereiti į pagrindinį turinį

Po Lietuvos jūrų muziejų – virtuali kelionė

2012-07-09 18:26
Po Lietuvos jūrų muziejų – virtuali kelionė
Po Lietuvos jūrų muziejų – virtuali kelionė / Alfonso Mažūno nuotr.

Apsilankyti vieninteliame mūsų šalyje Jūrų muziejuje nuo šiol bus įmanoma ir neiškėlus kojos iš namų. Į vieną labiausiai lankomų Lietuvos objektų nukels virtualus turas.

Surinkus nuorodą balticmuseums.net/panorama/intro/lt/index.html ir pasirinkus Lietuvos jūrų muziejaus „ikoną“, galima apžiūrėti ne tik muziejaus prieigas, bet ir pasižvalgyti po akvariumą bei etnografines sodybas.

Neseniai startavęs virtualus turas – tarptautinio projekto „BalticMuseums 2.0 plus“, kuris suvienijo keturis prie Baltijos jūros esančius okeanografijos muziejus ir du universitetus, dalis.

Kaip pasakojo Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė, su mūsiškiais specialistais darbuojasi kolegos iš Vokietijos okeanografijos muziejaus, Gdansko akvariumo, Pasaulinio vandenyno muziejaus (Kaliningradas, Rusija) bei Štralzundo taikomųjų mokslų ir Štetino universitetų.

Pagrindinis šio projekto tikslas – parengti ir Pietų Baltijos okeanografijos muziejuose įdiegti daugiakalbį elektroninį gidą.

Toks elektroninis gidas suteiks galimybę pasiūlyti lankytojams ekskursijas net šešiomis kalbomis bei padės jiems lengviau orientuotis muziejuose.

N.Puteikienės teigimu, Lietuvos jūrų muziejuje elektroninis audiogidas turėtų startuoti jau šį rudenį.

Dabar vykstantis „BalticMuseums 2.0 plus“ – projekto „BalticMuseums 2.0“ tęsinys. Pastarojo projekto metu sukurtas daugiakalbio elektroninio gido prototipas, kuris dabar tobulinamas ir diegiamas visuose projekte bendradarbiaujančiuose muziejuose.

Pasak N.Puteikienės, šis bendras Baltijos šalių projektas suteiks galimybę su lankytojais komunikuoti moderniai. Specialiai sukurtas tinklalapis balticmuseums.net leis susipažinti su visais čia pristatomais muziejais, susirasti informaciją apie renginius, naujoves, iš anksto įsigyti bilietus bendroje pirkimo sistemoje.

„BalticMuseums 2.0 plus“ projekto vertė – per 1,1 mln. eurų. Jis dalinai finansuojamas ES fondų lėšomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų