Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia į savanorių ir medinio paveldo specialistų veiklas

  • Teksto dydis:

Muziejus turi didžiausią tradicinės architektūros pastatų kolekciją šalyje. Čia ne vienerius metus rengiami praktiniai mokymai Lietuvos meistrams.

Šiuo metu medinio paveldo specialistai ir entuziastai mokosi senovinio svirno perkėlimo ir statymo paslapčių. Daugiau apie medinės architektūros paveldą skaitykite čia.

Taip pat, muziejuje tęsiamas bendradarbiavimas su tarptautine organizacija European Heritage Volunteers. Ši organizacija su paveldu susijusioje savanoriškoje veikloje dalyvauja jau daugiau nei dvidešimt metų. Jos tikslas – sukurti ryšius tarp paveldo ir savanorystės ir susieti šias dvi sritis per praktinius projektus ir edukacinę veiklą. Savanoriai mokomi išsaugojimo ir restauravimo praktikos ir metodų, taip pat organizuojamos edukacijos, stovyklos ir kita veikla, kuria siekiama šviesti dalyvius ir gilinti žinias kultūros ir gamtos paveldo srityje. Nors Europos paveldo savanorių vykdomų projektų temos ir užduotys yra labai įvairios, bet visi jie turi bendrą tikslą – derinti paveldo išsaugojimą su savanoriška veikla.

Jau antrą kartą šios organizacijos savanoriai iš JAV, Belgijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir Australijos vadovaujami muziejaus Kultūros paveldo specialistų muziejuje tveria pusgulstines tvoras, skaldo stogų malksnas, taip pat atlieka kitus medžio darbus. Vakarais suplanuota turtinga edukacinė ir pažintinė programa. Savanorių atlikti darbai – prasmingas indėlis puoselėjant muziejaus lauko ekspozicijas.

Rugpjūčio 31 d. į muziejų atvyksta tarptautinės savanorių organizacijos European Heritage volunteers vadovas Bert Ludwig, pamatyti ir susipažinti kaip vyksta savanorių darbai ir bendradarbiavimas su medinio paveldo specialistais muziejuje statant atsivežtą svirną. Maloniai kviečiame atvykti.

Kartu su organizacija European Heritage volunteers spalio 5-7 d. kviečiame į tarptautinę konferenciją-forumą:  „Dialogo ir sąmoningumo skatinimas siekiant išsaugoti kultūros paveldą“. Konferencijoje bus nagrinėjamos istorinių kraštovaizdžių ir vietos architektūros išsaugojimas bei tradicinių amatų puoselėjimas – temos, aktualios beveik visose Europos šalyse. Konferencijoje bus akcentuojama neformaliojo paveldo švietimo ir savanoriškos veiklos svarba, kurios yra kertinės kultūros paveldo išsaugojimui ir sklaidai ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Konferencija skatins prasmingus mainus tarp įvairių su paveldu susijusių organizacijų, institucijų, universitetų ir kitų partnerių atstovų.

Konferencija / forumas rengiama įgyvendinant 2021–2030 metų Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos kultūros ir kūrybingumo plėtros programos pažangos priemonės „Dialogo ir sąmoningumo skatinimas“ projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
gal trumpiau ir aiskiau destykit minti reikia gabiu medzio skulptoriu tai pradekit nuo darzelinuku tik be ppp

Jie

Jie portretas
Suvenerai negali nedrožt

taip

taip portretas
pritariu ir ta patvirtintu d gabiu zmoniu tik m ??? kur det tuos kurie pasinere i astralyni narkoliuna dargi morgvald lygije atsiriboje nuo normalaus svieto nelieciamybes tvora su eurolenkisku /padazu/ ir tomasevsky georgjuostelem balamutinant visuomene be valinskio kurs buvo 2 tik nezinia nuo kurio ir kokio /galo/ z =0
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių