Netikėtas piešinys Kaune: į kaimynų nesutarimus įsiterpė meno kūrinys

  • Teksto dydis:

Pakilus Kauno Parodos kalnu ir einant Ąžuolyno parko link, praeivius nuo šiol stebi paslaptingas merginos žvilgsnis. Sienos piešinys – merginos veidas įsipatogino ant sienos tarp dviejų pastatų.

Šio originalaus kūrinio autorius, gatvės meno kūrėjas Timotiejus Norvila pažįstamas kūrybiniu slapyvardžiu „Morfai“.

Tualeto lange – stebinti akis

T. Norvila komentuodamas kūrinį teigia, jog veidas, kurį šiandien matome ant pastato sienos, gimė po ilgų paieškų. Kūrėjas rinkosi iš daugybės skirtingų veidų, jų pasisukimo kampo, akių, smakro padėties, kol galiausiai išsirinko tokį, kuris geriausiai įsikomponavo erdvėje ir perteikė jausmą, jog veidas tikrai žiūri į praeivius.

„Tai daugiau nei piešinys, tai – urbanistinis architektūrinis aplinkos sprendimas. Šis tarpas tarp namų atsirado dėl, galime sakyti, kaimynų namo statybos metu kilusių nesusitarimų tarp gyventojų. Man gimė mintis šią situaciją išspręsti kūrybiškai. Taip atsirado naujas kūrinys“, – priešistore dalijosi T. Norvila.

Inovatyvių kūrybinių projektų nuotr.

Juokinga tai, jog dabar vienam iš kaimynų atitraukus tualeto lango užuolaidą tiesiai priešais jį išnyra didžiulė akis. Iki šiol kaimyninio namo gyventojai buvo nusiminę dėl plikos ir nykios plytinės sienos priešais ir beveik metus laukė kol čia pagaliau atsiras kažkas, kas pakeis šį nykų vaizdą.

Kauno akcentas

Kodėl menininkas pasirinko moters, o ne vyro veidą? „Vyro veidas visgi čia apverstų viską aukštyn kojomis ir greičiausiai atrodytų bauginančiai“, – šypsosi menininkas. Tiesa, net ir pasirinkus moters veidą, kūrėjui teko nemenkas iššūkis, mat vaizduojant tik veidą ir žvilgsnį, perteikti jausmą yra savotiškai sudėtinga.

Justina Sendravičiūtė / Inovatyvių kūrybinių projektų nuotr. 

Iššūkio ištapyti vienuolikos metrų aukščio piešinį nepabūgo profesionali tapytoja Justina Sendravičiūtė. Šį kūrinį nupiešti jai pavyko per septynias dienas.

Ši vieta, adresu Ąžuolyno g. 2A, gausiai lankoma į sporto halę atvykstančių žmonių, o taip pat Sugiharos namus lankančių užsienio turistų ar tiesiog į Ąžuolyną užklystančių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
Labai nuostabus kūrinys! Tapytoja tiesiog meistrė! Ačiū Jums, kad grąžinat mūsų miestą. Norime dar daugiau tokių darbų. Ačiū!

Kaunietis

Kaunietis portretas
Gražiausias piešinys namo fasado nepuoše.Manau turėtų uždažyti tas kas piešė.Už tokius darbus policiją turėtų skirti baudą "menininkui".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių