Atokiau gyvenantiems vaikams Kaune – galimybė patogiai pasiekti mokyklas

  • Teksto dydis:

Saugi ir patogi kelionė į mokyklą – tikslas, kurio link artėjama Kauno mieste, drauge su tarptautiniais partneriais įgyvendinant projektą „Response“. Taip tikimasi sušvelninti atokiose miesto vietovėse gyvenančių mažųjų kauniečių susisiekimo problemas. Nors dėl karantino ir sudėtingos epidemiologinės situacijos pastaruoju metu didesnė dalis vaikų mokosi nuotoliniu būdu, šiomis dienomis startavusią iniciatyvą numatyta tęsti iki gruodžio 1 dienos.

Pirmasis projekto etapas startavo praėjusią savaitę – specialiu maršrutu pažymėtas autobusas kursuoja Vaišvydavoje. Šioje miesto dalyje gyvenantiems mokiniams paslauga bus teikiama iki šių mokslo metų pabaigos.

Rudeniop galimi maršrutai bus peržiūrėti naujai. Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją projekto vykdymas gali keistis tiek šiais, tiek kitais mokslo metais, visais būdais siekiant užtikrinti sklandų ir saugų vaikų vežimą prisitaikant prie esamų ar būsimų sąlygų.

Tikimės, kad tokia tarptautinė iniciatyva prisidės ne tik mažinant spūstis mieste, bet ir užtikrinant švaresnės bei tvaresnės aplinkos kūrimą.

„Vaišvydava pasirinkta neatsitiktinai – kol kas viešasis transportas čia važiuoja tik pagrindinėmis gatvėmis, todėl atokiau gyvenančios šeimos neretai yra priverstos rinktis keliones nuosavais automobiliais. Neabejojame, kad projektas stipriai prisidės prie šios problemos sprendimo. Jau dabar mokiniai įstaigas pasiekia patogiai ir, svarbiausia, laiku. Tikimės, kad tokia tarptautinė iniciatyva prisidės ne tik mažinant spūstis mieste, bet ir užtikrinant švaresnės bei tvaresnės aplinkos kūrimą“, – sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Vaišvydo g. prasidedantis specialus maršrutas tęsiasi Dubravų, Sūrės, Garšvės ir Rokelių gatvėmis. Vaikai vežami į tris artimiausias mokymosi įstaigas – Kauno „Šilo“ ir „Panemunės“ pradines mokyklas bei KTU inžinerijos licėjų.

Iš viso Vaišvydavoje įrengti septyni nauji autobuso sustojimai, kuriuos žymi specialūs ženklai su „Kaunas auga“, miesto partnerių bei paties projekto logotipais. Darbo dienomis kelionė gyvenvietėje sukurtu specialiu maršrutu prasideda 7.26 val. ir trunka maždaug 25 minutes.

Remiantis judumo įpročių analize, Kaune iki dešimtadalio visų kelionių sudaro vaikų vežimas į švietimo įstaigas. Iš jų net 68 proc. šeimų renkasi susisiekimą asmeniniais automobiliais. Šiuos skaičius tikimasi sumažinti atokiose miesto vietovėse skatinant keliauti viešuoju transportu.

Projektu „Response“, kuris įgyvendinamas naudojantis „Interreg BRS“ programos lėšomis, siekiama plėtoti ir koordinuoti esamas valstybės finansuojamas transporto paslaugas Baltijos regione. Kauno miesto savivaldybė šią iniciatyvą įgyvendina keičiantis patirtimi su partneriais iš Švedijos, Estijos, Norvegijos ir Vokietijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prašymas

Prašymas portretas
Tokio specialaus autobuso reikia ir Palemone! Panaikinus Palemono geležinkelio pervažą, moksleiviams kyla problemų nukeliauti į gimnaziją. Geltonas autobusiukas patenkina tik dalį poreikių. Labai lauksime geranoriško sprendimo palemoniečiams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių