Į geriausią pamoką Kaune susirinko tūkstančiai moksleivių

Kauno „Žalgirio“ arenoje surengta „Geriausia „ever“ pamokų diena“. Vyresnių klasių moksleiviai užtvindė „Žalgirio“ areną. Pamokos sudomino net mokytojus.

Smalsios akys

Į pirmą kartą surengtą įkvepiančių asmenybių pamokų dieną sugužėjo tūkstančiai mokinių. Pilnoje „Žalgirio“ arenoje vyresnių klasių moksleiviai iš žinomų žmonių sėmėsi istorijos, fizikos, kūrybiškumo, ateities planų, ekonomikos ir finansų bei muzikos žinių. Pasiklausyti žinomų Lietuvos ir užsienio asmenybių mokiniai atvyko iš įvairių šalies miestų.

Renginyje kalbinti moksleiviai neslėpė, jog įprastose pamokose paprastai būna ne taip įdomu. Paauglius sudomino eksperimentai ir pamokančios gyvenimo istorijos.

Šiame renginyje tikrai viskas pateikiama ne kaip sausa teorija, bet ir parodoma praktiškai. Tokios priemonės žymiai geriau veikia.

„Man labai patiko A.Bumblausko vesta istorijos pamoka. Jis labiau pasakotojas nei mokytojas, todėl maloniai susiklausė. Kai kurias pastabas net pasižymėjau užrašų knygelėje“, – pertraukos metu sakė iš Kauno rajono atvykusi vienuoliktokė Miglė.

„Patiko renginys, turėtų tokių būti daugiau. Man įstrigo fizikos pamoka, daug įspūdžių paliko demonstruoti bandymai, sprogimai. Paprastai to pamokose nepamatytumėme, galėsiu grįžęs kitiems papasakoti“, – kalbėjo iš Rietavo atvykęs dešimtokas Laurynas.

Kiti mokiniai džiaugėsi galimybe ištrūkti iš mokyklos ir žinių pasisemti kitaip, nei įprastai. Renginyje sutikta Monika tikino, kad mokykloje trūksta integruotų pamokų, todėl jei tik yra galimybė paklausyti žinomų žmonių balso, ji stengiasi sudalyvauti.

„Esu aktyvi gimnazistė, bet mokykloje man dažnai per ankšta. Manau, kad šiuolaikiniam jaunimui nėra labai įdomu, kai programa yra tik apie vieną dalyką. Šiame renginyje tikrai viskas pateikiama ne kaip sausa teorija, bet ir parodoma praktiškai. Tokios priemonės žymiai geriau veikia. Aš pati laukiu ekonomikos pamokos, nes, man atrodo, iš I.Šimonytės bus galima pasisemti daug patirties“, – po kelių pamokų tikino kaunietė Monika.

Sudomino mokytojus

Į „Geriausią „ever“ pamokų dieną“ Kaune kartu su mokiniais atvyko ir mokytojai. Jie tikino, kad dažnai televizorių ekranuose ar internete matomos asmenybės jaunimui daro didelę įtaką, todėl į „Žalgirio“ areną atvyko tam, kad padėtų mokiniams išgirsti reikšmingą informaciją. Kai kurie mokytojai neslėpė, kad ir patys savo pamokoms pasisėmė idėjų ir bandys tai pritaikyti mokykloje.

„Iš mūsų mokyklos atėjo labai daug mokinių, apie 800. Visi vaikai labai norėjo čia ateiti, įspūdžių jiems tikrai bus, nes vaikai aktyviai dalyvauja. Pažiūrėjome fizikos bandymus, bandysime panašių atlikti ir mokykloje. Aš ir pati minčių pasisėmiau. Tiesa, net kilo klausimų, kaip kai kuriuos bandymus reikia atlikti“, – kalbėjo „Saulės“ gimnazijos fizikos mokytoja Vaiva Povilaitytė ir pridūrė, kad po pamokų dienos būtinai su mokiniais pasidalins renginio įspūdžiais.

Kitos pramogos

Pertraukų metu dalis moksleivių galėjo atsipūsti ir išbandyti „Žalgirio“ arenos koridoriuose įrengtomis pramogomis. Renginio partneriai kvietė išbandyti virtualios realybės akinius, minti dviratį ir taip uždegti lemputes. Taip pat jaunuolius viliojo fotosienelės, prie kurių įsiamžinę akimirkomis skubėjo pasidalyti socialiniuose tinkluose.

„Viena draugė susirgo ir negalėjo į šias pamokas atvykti, tai mes jai nuotrauką nusiuntėme“, – trumpai tarė viena Kauno gimnazistė Jurga.

Nemažai dėmesio sulaukė ant stalų išdėlioti robotai. Įvairiais konstruktoriais domėjosi ir vaikinai, ir merginos.

„Pristatome įvairiausius kūrinius nuo paprastų „Lego“ robotų iki mokslo rinkinių, kur mokiniai gali įgauti robotikos ir programavimo pradmenis, juos pritaikyti robotų kūrimui ar pamokose. Taip pat supažindiname, kaip robotukai gali padėti mokytis net ir sunkiai suprantamų mokslų“, – kalbėjo „Robotikos akademijos“ atstovas Povilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mokytoja

mokytoja portretas
„Kauno diena“ ištrina nepalankius skaitytojų komentarus apie šią dieną. Gėda! Matyt , kad užsakomasis straipsnis ir žurnalistė net pati nebusi renginyje

Dalyvavusi nuo pradžios iki pabaigos Mokytoja

Dalyvavusi nuo pradžios iki pabaigos Mokytoja portretas
Didesnio sumenkinimo pamokai nesugalvosi. Kur dingo pusė arenos po pirmos-antros pamokos? Tęsė mokymus Maximoje Akropolyje?... Kur aktyvus mokinių įtraukimas į pamoką? Kur pamokos (ų) refleksija? (Juk toks vienas iš šiuolaikinės pamokos reikalavimų!)... Galvoju, kad ir mano pamokoje svarbiausia turi būti „selfis“, daug angliškų žodžių, o vietoj refleksijos - Samo hitas „Aš noriu kakų“.......................

Anonimas

Anonimas portretas
Fizikos pamoka per televizijos ekraną - puiku. Bet arenoje, tokios smulkios detalės kaip agrkas ar pan.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių