Įspėja dėl pavojaus Kleboniškio miške: šunį ištraukė iš kilpos (papildyta)

  • Teksto dydis:

Gyvūnų prieglaudos „Penkta koja“ darbuotojai skambina pavojaus varpais – Kleboniškio miško parke keturkojo tykojo pakabinta kilpa.

Ieškojo tris dienas

Minėtos įstaigos atstovai socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo istorija, kuri, laimei, baigėsi pozityvia gaida. Kaip teigiama, šeimininkai tris dienas ieškoję savo šuns vardu Easy, rado jį Kleboniškio miško parke patekusį į spąstus.

Šuns kaklą užveržė, kaip galima nuspėti, žmogaus sumeistrauta kilpa. Dėl to dabar ant gyvūno snukio matyti nedidelės žaizdos, o kakle – nubrozdinimai.

„Trys dienos miške! Sningant, lyjant... Stebuklas. Šeimininkai dėkoja žmonėms už pagalbą ir nori įspėti kitus  žmones, auginančius gyvūnus! Jei mėgstate vaikštinėti miške, būkite atidūs – pilna kilpų! Šeimininkai aplinkos apsaugai pranešė, eigulius informavo“, – rašoma socialiniame tinkle.

Atvejų pasitaiko

Kaip ketvirtadienį portalui kauno.diena.lt tvirtino Kauno valdybos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius, buvo gautas pranešimas dėl Kleboniškio miške pasiklydusio šuns, kurį šeimininkas po kurio laiko rado ir pastebėjo ant augintinio kaklo užsinėrusią kilpą. Pasak pašnekovo, pranešėjas negalėjo nurodyti tikslios vietos, kur kilpos stovi, – pats jų nematė.

„Atvejų, kai asmenys nubausti už medžiojimą su kilpomis, pasitaiko. Tačiau, tokio pobūdžio nusižengimai daromi atokiose vietose. Miškuose, pamiškėse, –kur nėra didelis žmonių judėjimas, o gyvūnų yra daug“, – pastebi D. Jurevičius.

Už elgesį – nemažos baudos

Pasak jo, kai nustatomas draudžiamų medžioklėje įrankių naudojimas t.y. medžiojimas kilpomis, asmuo yra baudžiamas vadovaujantis administracinių nusižengimų kodeksu. Už minėto pobūdžio veiksmus gresia bauda nuo 600 iki 1700 eurų. Jeigu kilpomis sugaunamas gyvūnas, tokiu atveju, skaičiuojama padaryta žala gamtai.

Pastebėjus pastatytas kilpas gyvūnams gaudyti, prašoma pranešti bendruoju pagalbos numeriu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamento pranešimų priėmimo centrui 8 (5) 273 2995.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piktas

Piktas portretas
Akivaizdu nusibodot su tais palaidais sunimis. Kur tik eini pilna sunu be pavadziu ir visiskai nevaldomu. Eini ir islenda du lojantys-vienas suo ir jo lojantis seimiminkas kurio suo visikai neklauso, bet as kazkodel skatinamas nebijot puolancio nevaldomo suns... isvis ivasciau tvarka lad nevaldomi sunes butu atimami is seimimimku ir mikdomi ir baiktus tie puldinejimai.

Tikrai

Tikrai portretas
Šlyksti tauta lietuviai. Ir šie komentatoriai net šlykštesni už tą kuris kilpą pastatė. Gal iš vargo statė, o šitie sodi sotūs ant sofutės ir pilni pagiežos.

Kuk

Kuk portretas
Žmogus baisiau už žvėrį. Ar protaujate ką rasot? Skatina te žudyti. Kur logika? Gerbiamieji, nepulkite žemiau už potencialų žudiką! Juk čia kalbame apie bejegi gyvūną! Gal mąstykite nors rašydami į viešą erdve ir neapsijuokit?!
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių