Kaunas Kalėdų eglės įžiebimui ruošiasi atsargiai: bus atsižvelgiama į epidemiologinę situaciją

Kauno Rotušės aikštėje vienas po kito pradeda matytis šventinio laikotarpio akcentai. Tačiau kaip vyks kasmetinė eglutės įžiebimo šventė, tikimasi apsispręsti kitos savaitės pabaigoje.

Pagrindinę Kauno Kalėdų eglę Rotušės aikštėje įžiebti planuojama paskutinį lapkričio šeštadienį – 27 dieną. Kaip atrodys šventė, ar ji vyks aikštėje, ar bus tik transliuojama per televiziją – iki šiol dar nėra aišku.

„Kol kas turime variantą „A“ ir variantą „B“. Priklausys nuo to meto epidemiologinės situacijos. „A“ – dalis renginio gyvai ir didesnė dalis TV ekranuose iš visai kitos erdvės; „B“ – vien tik transliacija. Kitos savaitės gale jau turėsime priimti galutinį sprendimą“, – „Kauno dienai“ sake mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Praėjusiais metais dėl Vyriausybės paskelbto karantino eglės įžiebimo šventė buvo transliuojama per televiziją, o vėliau stengtasi riboti žmonių srautus Rotušės aikštėje. Norintiems įeiti į pernykštės eglės vidų tekdavo atstovėti nemenką eilutę, kad vidun neprigužėtų per daug žmonių.

Prieš keletą mėnesių Kauno savivaldybė buvo paskelbusi konkursą ir ieškota geriausios idėjos, kaip šiemet papuošti pagrindinę miesto eglę, kuri tradiciškai statoma Rotušės aikštėje. Konkurse dalyvavo kelios idėjos, tačiau šiemet vėl eglutę puošti buvo patikėta tekstilininkei Jolantai Šmidtienei.

„Kauno dienai“ menininkė jau anksčiau pasakojo, kad jos idėja – stebuklingas Kalėdų sodas, tad eglutė ir visa Rotušės aikštės aplinka sukurs tarsi žiemos kontrastus.

„Bus netikėtumų, nes žmonės tarsi papuls į Rojaus sodą, kur vyrauja ne žiema ir šaltis, o tarsi vasara. Bus tikrai daug žalumos ir gyvybės“, – kalbėjo jau ne vieną įspūdingą eglutę Kaunui padovanojusi tekstilininkė.

J.Šmidtienė žada, kad dominuos žalumos ir pievos motyvai. Ši dekoravimo tema pasirinkta neatsitiktinai. Eglė – tarsi gyvybės medis simbolizuoja pažadėtą amžiną gyvenimą, nes Kalėdos – Kristaus atėjimas su amžinojo rojaus pažadu.

Ant metalinio stovo sumontavus natūralias medžių šakas iškils apie 22 metrų aukščio pagrindinė Kauno eglė.

J.Šmidtienės planuose, rojaus pievos, kuriose smilgos ir drugeliai taps pagrindiniu dekoracijų akcentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VIRGIS

VIRGIS portretas
Kodėl nepapuošus daugiau eglių naturaliai augančių mieste. Jas visas būtų galima ižiebti tuo pačiu metu.

jau

jau portretas
kvailiau kvailiasklaida nesuafisuos kai pandemijos metu kalbama kad kazkaip a tsargiai iziebt lemputes suprask kaip nori tik lemputes juk vyruso tai nebijo o gal jungiklis bus uzkrestas tai taip ir rasykit tuomet d esim pirstynes===

Gal dalima pasodinti egle

 Gal dalima pasodinti egle portretas
Kiek girdejau, jau Lietuvoje taikoma medziu persodinimo technika. Gal butu galima "perkelti "pasodinti didele egle ar kelias prie Rotuses, butu problema isspresta- Kaunas isisigelbetu nuo plastikiniu Kaledu ir sutautpytu pinigu metomu neskoningoms puosmenoms, atsikratytu provincialumo etiketes. O egles, jei prigytu, tai ir visus metus zaliuotu, valytu ora, vasara suteiktu romantiska seseli.Paskaiciavus, tai egeles pasodinimas-atvezimas kainuotu tiek pat kiek tu dekoraciju tvirtinimas,po to nurinkimas. Beje, apie skelbta konkursa kiek suprantu is kaunieciu komentaru-nepasitenkinimo plastiko egelemis eile metu, nelabai kas girdejo. Abejoju ar nebutu atsirade geresniu pasiulymu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių