Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiai plūdo į vairavimo žiemą pamokas

2016-01-09 14:43

Šeštadienį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyko žiemos vairavimo projektas, kurio metu kauniečiai mokėsi savo automobilius valdyti ekstremaliomis sąlygomis. Anot organizatorių, antrus metus vykstančios pamokos šįmet sulaukė žymiai daugiau dėmesio.


 

Vairavimo žiemą pamokos Kačerginėje

Šeštadienį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyko žiemos vairavimo projektas, kurio metu kauniečiai mokėsi savo automobilius valdyti ekstremaliomis sąlygomis. Anot organizatorių, antrus metus vykstančios pamokos šįmet sulaukė žymiai daugiau dėmesio.

Nors į apmokymus užsiregistravo 170 dalyvių, organizatoriai dėl laiko stokos buvo priversti priimti tik 120 vairuotojų. Dėl tokio kauniečių entuziazmo teko padidinti grupių kiekį ir mokymams išnaudoti daugiau aikštelių.

Nuo popietės visą dieną vykęs projektas buvo padalintas į teorinę ir praktinę dalis. Lenktynininkai bei vairavimo instruktoriai Audrius ir Ignas Gelžiniai trumpai papasakojo apie saugų vairavimą žiemą, o po to šias žinias vairuotojams padėjo įgyvendinti praktiškai. Figūrinių važiavimų metu jie sėdėjo šalia kiekvieno vairuotojo ir gyvai patarė, kaip geriau elgtis vienoje ar kitoje situacijoje.

Anot I.Gelžinio, pagrindinė vairavimo žiemą klaida – savo galimybių pervertinimas. Statiškai tai lemia 90 proc. visų nelaimingų įvykių. Tai ir per didelis greitis, pasitikėjimas savimi bei nekokybiškos padangos. Pasak specialisto, žiemą būtina rinktis aukščiausios kokybės padangas, o apie universalias net negalvoti.

„Po tokios pamokos vairavimo žinios pagilėja, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad šie vairuotojai geriau vairuos kelyje nei visi kiti. Projektas skirtas akcentuoti, kad žiemą vairuoti yra slidu ir kad negali niekada būti tikras, kad žinai, kaip stabdyti. Kiekvieną kartą tai priklauso nuo situacijos“, - pabrėžė garsus Lietuvoje automobilių sporto profesionalas I.Gelžinis.

Maždaug pusė iš šeštadienį savo patirtį aikštelėje išbandyti susirinkusių vairuotojų buvo moterys. Kai kurie iš dalyvių jau buvo susidūrę su pavojingomis situacijomis vairuojant žiemą.

12 metų vairavimo stažą turinti Justina pasakojo, kad kartą žiemą vos neįvažiavo į griovį, nes nežinojo, kaip suvaldyti automobilį slidžiame kelyje. „Manau, mokėti slysti, mokėti kontroliuoti automobilį nekontroliuojamoje situacijoje yra labai naudinga“, - sakė mergina.

BMW vairuojantis Gediminas taip pat yra žiemą atsidūręs nekontroliuojamoje situacijoje – dėl galinių varomų ratų yra padaręs avariją. „Mieste nevažinėju ekstremaliomis sąlygomis, tad čia vienintelė vieta pasimokyti. Tikiuosi pasisemti žinių, kad tokios situacijos nepasikartotų“, - sakė Gediminas, pridūręs, kad su automobiliu, varomu galiniais ratais, žiemą iš tiesų važinėti baisoka.

Antrus metus iš eilės projekte dalyvaujantis Vytautas sugrįžo dėl įdomumo ir dėl specialistų patarimų. Su žmona į pamokas atvykęs Žygintas tikėjosi save išbandyti nekasdieniškose situacijose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų