„Norfoje“ sausainius pirkusi moteris nustėro: daugiau į šią parduotuvę nekelsiu kojos

Šakiuose esančios „Norfos“ parduotuvėje įsigyti sausainiai apkartino kaunietės viešnagę pas artimuosius. Kepiniai, pasak jos, nebuvo švieži, tačiau dar labiau nustebino ant pakuotės rasta dviguba etiketė su informacija apie pirkinį.

Nustebino ir skonis, ir įpakavimas

„Sausainiais ketinome paskanauti vaišindamiesi kava. Tačiau, kai atidariau dėžutę, į kurią kepiniai buvo įdėti, ir paragavome, skonis gerokai nuvylė – sausainiai nebuvo švieži. Iškart po to ėmiau akimis tyrinėti įpakavimą ir pastebėjau ant jo užklijuotą dvigubą etiketę. Vieną iš jų nuklijavusi nustėrau – informacija jose abejose buvo skirtinga“, – pasakojo kaunietė Kristina.

Kaip matoma portalą kauno.diena.lt pasiekusioje nuotraukoje, sausainiai „Randinš“, pirkti Šakiuose, Šaulių gatvėje 49, įsikūrusioje „Norfoje“, „išgyvena“ antrojo šviežumo laikotarpį. Pirmojoje etiketėje nurodyta jų tinkamumo vartoti data – rugpjūčio 6 diena, o antrojoje – terminas pratęstas beveik dviems savaitėms – iki rugpjūčio 19-osios.

Pasenę sausainiai pabrango

Nors suma už šių kepinių kilogramą abejose etiketėse išlikusi tokia pati, tačiau svoris ir kaina už kiekį pakito, t. y. iki rugpjūčio pradžios galioję sausainiai svėrė ir kainavo mažiau nei tie, apie kuriuos informacija pateikta viršutinėje etiketėje – pastarieji kepiniai sveria ir kainuoja daugiau.

Skaitytojos Kristinos nuotr.

„Sausainiai buvo kieti, o viduje esantis įdaras taip pat nekėlė žavesio. Gal apsinuodiję ir nebūtumėme, bet nusprendėme jų nevalgyti, išmetėme. Neslėpsiu, po tokio akibrokšto, ne tik nenorėsiu čia pirkti sausainių, bet ir kelti kojos į „Norfą“, – atviravo Kristina.

Paklausta, ar toks atvejis apsiperkant šio ženklo parduotuvėje – pirmas, kaunietė prisiminė, jog vienoje iš „Norfų“ anksčiau yra tekę pirkti chalvą. Pasak moters, tąkart išgyventa patirtis taip pat nebuvo pati maloniausia – paragavus gaminio supykino, o jo galiojimo terminas taip pat esą buvo pasibaigęs.

Dukart naudojo tą pačią dėžutę

Apie nemalonią situaciją, nutikusią apsiperkant „Norfoje“, portalo kauno.diena.lt žurnalistai informavo minėtų parduotuvių tinklo atstovus. Kaip tikino „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis, sausainiai „Randinš“ yra tinkami vartoti iki rugsėjo 11 dienos.

Iškart po to ėmiau akimis tyrinėti įpakavimą ir pastebėjau ant jo užklijuotą dvigubą etiketę. Vieną iš jų nuklijavusi nustėrau.

„Nesusipratimas įvyko dėl etikečių – tikėtina, kad sausainius fasavusi darbuotoja paėmė seną dėžutę su anksčiau užklijuota etikete ir ant pastarosios užklijavo dar vieną – su tikslia galiojimo data. Tai – ne apgavystė, o darbuotojos klaida“, – teisinosi pašnekovas.

Pasiteiravus, ar „Norfoje“ dėžutės kepiniams įpakuoti naudojamos daugiau nei vieną kartą, D. Ryliškis tarstelėjo: „Šį kartą taip nutiko, nors taip ir neturėtų būti. Galiu patikinti – sausainiai galioja, jų svoris – tikras. Jei pirkėją nuvylė ne tik etiketė, bet ir kepinių skonis, grąžinsime pinigus ir kitaip atlyginsime patirtą žalą“, – žadėjo „Norfos“ atstovas.

Dėl pažeidimų skirta sankcija

Dėl atvejo portalas kauno.diena.lt informavo ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Šakių skyriaus specialistus.

Kaip penktadienio popietę pranešė VMVT Vyriausioji specialistė Aušra Šarkienė, skundas dėl pastarojo nutikimo nebuvo gautas, tačiau po žurnalistų kreipimosi pradėtas tyrimas. Jos teigimu, šiemet nusiskundimų dėl minėtoje „Norfos“ parduotuvėje esančios produkcijos nesulaukta.

Tačiau, pasak VMVT Marijampolės skyriaus patarėjo Kęstučio Matulevičiaus, nuo šių metų VMVT direktoriaus nurodymu padedančio Šakių VMVT išspręsti  iškilusius klausimus, „Norfa“, esanti Šaulių g. 49, paskutinį kartą tikrinta praėjusių metų gegužės 24 dieną. Tuomet dėl higienos pažeidimų parduotuvei skirta sankcija. 

„Pastebėjęs galimų pažeidimų, pirkėjas pirmiausia turėtų kreiptis į pardavėją. Tuo atveju, jei nepavyksta išsiaiškinti, pardavėjas atsisako vykdyti savo įsipareigojimus ar pirkėjo netenkina gautas atsakymas, dėl maisto saugos ar kokybės jis gali kreiptis į VMVT, o dėl prekių svorio – į Lietuvos metrologijos inspekciją“, – paaiškino A. Šarkienė.

Primename, kad pranešimus apie galimai nekokybiškus maisto produktus VMVT galima pateikti nemokamu tel. 8 800 40 403 ar užpildant formą internete.


Šiame straipsnyje: Norfasausainiaipirkti sausainiaidviguba etiketėpasibaigęs galiojimaspakilusi kainaparduotuvėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai va

Tai va portretas
prekę gerai apžiūrėti reikia prieš perkant.

sss

sss portretas
to anonimas, blogiausia ten tik delto kad prisiveda i ja keturkoju!

c

c portretas
to valgytojax ,nekabink makaronu,ta norfa gerai atrodo,ledai ten skanus,svari parduotuve,prekes graziai sudeliotos,geras aptarnavimas, buvom ten pries menesi nuvare...
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių