Per pirmąją parą į Kauno regioną neįleista apie 2 tūkst. automobilių

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) ir miesto savivaldybės atstovai apžvelgė, kaip sekėsi įgyvendinti valdžios nurodymą šventiniu laikotarpiu riboti pateikimą į miestus ir miestelius. Pirmieji postuose budėję pareigūnai išklausė įvairių istorijų, kodėl jiems reikia patekti į Kauną, tačiau išklausyti buvo ne visi, todėl daliai vairuotojų teko apsukti automobilius ir grįžti į savivaldybes, kuriose yra registruoti.

 

 

Nakties statistika

Įvažiavimai į Kauną uždaryti nuo penktadienio 20 val. Kai kur sudėtos fizinės priemonės ir draudžiamieji ženklai, prie kitų įvažiavimų į miestą nuolat budi policijos pareigūnai ir tikrina įvažiuojančių asmenų dokumentus.

Pirmoji pareigūnų pamaina budėjo iki šeštadienio 8 val. ryto. Nors naktį automobilių srautas yra gerokai mažesnis, nei dieną, tačiau net ir tada buvo tokių, kurie į miesto teritoriją nebuvo įleisti ir jiems teko apsisukti.

Galime pasidžiaugti, kad priemonė vyksta sėkmingai, be jokių incidentų. Nakties rezultatai rodė, kad apie 200 automobilių nebuvo įleista į Kauno mieto apskritį, įskaitant miestą, rajoną, Kaišiadorius ir Kėdainius. Šeštadienį po pietų tas skaičius gerokai išaugo ir šiuo metu siekia beveik 2 tūkst. automobilių“, – informavo Kauno VPK viršininkas Elanas Jablonskas.

Jis pažymėjo, kad prie patikros postų ties įvažiavimais į miestą, nebuvo nubaustas nei vienas žmogus, kuris piktybiškai bandytų patekti į Kauną, tačiau nemalonumų prisivirė keli vairuotojai pažeidę Kelių eismo taisykles. Vienas jų išrašyta bauda už tai, kad jis vairavo neblaivus.

Keleivių pasiaiškinimai

Postuose budėję pareigūnai bei šauliai išgirdo įvairiausių paaiškinimų, kodėl keleiviai turi patekti į Kauną. Vieni norėjo naktį tiesiog pavažinėti centrinėmis Kauno gatvėmis. Kiti bandė prasmukti sugalvojant kitokį alibi. Deja, tie, kurie nėra registruoti Kaune arba mieste neturi nekilnojamojo turto, privalėjo apsisukti.

E.Jablonskas tikino, kad apsisukti reikėjo tiems, kurie nesidomėjo, kas šiuo metu vyksta Lietuvoje, nebuvo girdėję apie šį savaitgalį vykdomas priemones, kuriomis ribojamas patekimas į savivaldybių teritorijas. Kauno VPK vadovas nurodė, kad kai kurie bandė apgauti pareigūnus.

Jaunimas vis bando pergudrauti pareigūnus. Buvo tokių, kurie norėjo nuplauti savo automobilį ir teigė neva čia gyvena. Tačiau jie nesugebėjo atsakyti į kontrolinius pareigūnų klausimus, kokios parduotuvės yra aplink jų namus ir pan., todėl į Kauną nebuvo įleisti. Dar buvo atvejis, kai draugas iš Mažeikių vyko pas draugą į Kauną, bet jam teko apsisukti. Tikiuosi, kad Mažeikių pareigūnai jį įleido atgal“, – pastebėjimais pasidalijo E.Jablonskas.

Portalo kauno.diena.lt kalbinti savanoriai, kurie talkina pareigūnams prie įvažiavimų, pasakojo, kad naktį viename poste norėjo įvažiuoti jaunimas, kuris tiesiog ketino pasivažinėti centrine Kauno dalimi. Nemažai klausimų turėjo žvejai, paryčiais išsiruošę gaudyti laimikio. Buvo ne vienas žvejys, kuris atvyko iki posto ir klausinėjo, ar po to galės grįžti į namus.

Kaip ribojamas eismas?

Miesto ir policijos atstovai pranešė, kad Kaune yra aštuonios vietos, kur eismą riboja fizinės priemonės. Mažesniuose įvažiavimuose į miestą yra sustatyti blokai bei draudžiamieji ženklai, tad norintys patekti į Kauną, turi važiuoti pagrindiniais įvažiavimais, kuriuose juos pasitiks policijos pareigūnai.

Uždaryti blokais keliai palengvina policijos resursus, nes ten nereikia fiziškai stovėti pareigūnams. Teis pagrindiniais įvažiavimais dirba pareigūnai, kad nesusidarytų spūstys ir žmonės būtų greičiau patikrinti ir įleisti, arba galėtų apsisukti ir važiuoti ten, iš kur atvyko“, – pažymėjo E.Jablonskas.

Jis paminėjo, kad yra vietų, kuriose blokai trukdo gyventojams į namus grįžti įprastu maršrutu, tad jiems tenka šiek tiek prailginti kelią. Tačiau tokie ribojimai – laikini, tęsis iki pirmadienio 20 val.

Dabar įgyvendinamas reikalavimas riboti patekimą į miestą. Pagal sutartą planą su policija, aštuoniose vietose buvo įrengti blokai, kurie riboja patekimą į miestą per mažesnes gatveles, paliekant galimybę jiems įvažiuoti per pagrindinius įvažiavimus“, – apie laikinus nepatogumus antrino Kauno miesto savivaldybės Ekstremalios situacijos operacijų centro koordinatorius Paulius Keras.

Miesto indėlis

Savivaldybės atstovas paminėjo, kad siekiant suvaldyti koronavirusą, miestas ėmėsi ir kitų priemonių, kurios mažina tikimybę, jog žmonės buriuosis ir nesilaikys karantino reikalavimų. Viena tokių priemonių – sporto karantinas.

Viešosios tvarkos skyrius dirba ties mobiliais punktais bei parkuose ir primena, kad reikia nesiburiuoti ir laikytis karantino sąlygų. Siekiant, kad būtų mažiau buriuojamasi, reikėjo priimti skausmingą sprendimą ir penktadienį buvo nuimta 200 krepšinio lankų“, – kalbėjo P.Keras.

Jis nurodė, kad Kauną jau pasiekė ir apsaugos priemonės, kurias miestas už milijoną eurų nupirko medikams. Apsauginės kaukės, pirštinės, apsiaustai ir kitos priemonės medikus pasieks artimiausiu metu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Atsibodo tas melas

...

... portretas
"Atleiskit, bet..." - jums BUVO prisakyta komunizmą statyt, o ką jūs darėt?.. :/

atleiskit, bet

atleiskit, bet portretas
vieno nesuprantu, kaip gali taip elgtis suaugę žmonės, jei negalima tai ir negalima ar tamstos suvokiat ką reiškia negalima, manau protaujančiam žmogui turėtų būti aišku.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių