Pereiti į pagrindinį turinį

Prie pigių bilietų – įpykusių pensininkų eilės

2014-03-03 10:12

"Tai eilinis pasityčiojimas iš pensininkų! Nežinau, ar visi turės sveikatos sulaukti savo eilės. Dviem žmonėms jau buvo pasidarę bloga", – piktinosi pagyvenusių kauniečių minia.

"Tai eilinis pasityčiojimas iš pensininkų! Nežinau, ar visi turės sveikatos sulaukti savo eilės. Dviem žmonėms jau buvo pasidarę bloga", – piktinosi pagyvenusių kauniečių minia.

Daugybė žmonių prie Turizmo informacijos centro (TIC) Laisvės alėjoje rikiuotis ėmė nuo ankstaus pirmadienio ryto. Šis punktas – vienas iš trijų, kuriame už simbolinę kainą galima įsigyti viešojo transporto bilietų. Jų savininkai visus metus miesto autobusais ir troleibusais galės važinėtis vos už 12 litų.

"Pasitraukite, jums nėra čia ko stovėti", – savo vietą arčiau durų gynė viena iš eilėje stovėjusių moterų. Pasiteiravome, kodėl vargsta eilėje, juk rytoj ar kitą dieną gal bus mažiau žmonių. Toks klausimas žmones ne juokais papiktino.

"Kodėl už transportą turime mokėti sena kaina, jei mums jau šiandien priklauso ir visą savaitgalį priklausė važiuoti už tą simbolinę? " – aiškino kita moteris, o jai pritarė aplink stovėjusieji. 

Žmonės piktinosi, kad prekiauti bilietais pradėta tik nuo kovo 1-osios, kai įsigaliojo lengvata, o savaitgalį dirbo tik vienas iš trijų prekybos punktų. Susirinkusieji priekaištavo ir dėl to, kad reikia pildyti prašymą. "Jei žmogus blogai mato, kiek laiko užtruks, kol jis pats surašys viską?" – kraipė galvą 83 metų Anastazija.

Jai viešasis transportas reikalingas beveik kasdien. "Gyvenu toli nuo prekybos centro, turgaus. Važiuoju ir apsipirkti, ir pas gydytojus. Mes, tokio amžiaus žmonės, iš poliklinikų neišeinam", – skundėsi kaunietė. 

66 metų Aldona pasakojo į eilę dėl pigesnio bilieto atsistojusi 8 ryto, tačiau ir 11 val. jai dar reikėjo mindžikuoti lauke. Anot jos, buvo ir tokių, kurie į eilę stojo 5-6 val. ryto. Moteris tikėjosi bilietą spėti nusipirkti iki 14 val., kai jai reikės jau būti darbe. 

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras priešpiet pats buvo apsilankęs šiame karštame taške. Jis sakė, kad po pietų TIC bus daugiau aptarnaujančio personalo, be to, bandoma suorganizuoti transportą, kuriuo laukiantieji bus vežami į bilietų platinimo punktus, kuriuose eilės kur kas mažesnės.

Mažiausiai žmonių – bilietų platinimo punkte, esančiame bendrovėje "Kauno autobusai" Raudondvario pl 105. 

"Deja, taip yra, kad žmonės nori viską gauti iš pat pradžių. Yra baimės, kad vėliau šių lengvatinių bilietų nebus. Tačiau bus galima įsigyti ne tik šiandien. Nėra termino, kada jais nebebus prekiaujama. Bilietų užteks visiems, kuriems jie priklauso", – ramino P. Keras.

Anot jo, per savaitgalį nupirkta apie 300 tokių bilietų. Esą jų pardavinėti anksčiau kovo 1-osios buvo neįmanoma, nes tik tada įsigaliojo nuolaida, o aktyvuojami jie gali būti tik pardavimo vietoje. 

Šie senjorų bilietai pardavinėjami tik trijose vietose, jų nerasime spaudos kioskuose, nes reikia speficinės įrangos.  


Kur įsigyti?

Naujieji lengvatiniai elektroniniai bilietai nebus platinami spaudos kioskuose ir nebus „įrašomi“ į keleivių turimas korteles. Šiems elektroniniams bilietams pildyti išleižiamos naujos, specialiai tam skirtos elektroninės Kauno miesto kortelės.

Naujus elektroninius bilietus nuo kovo 1 d. bus galima įsigyti Kauno miesto kortelių aptarnavimo punkte ( UAB „Autrolis“, Islandijos pl. 209, darbo laikas: I–VII 7–22 val.), nuo kovo 3 d. – bendrovėje „Autrolis“ (Islandijos pl. 209; „Kauno autobusai“, Raudondvario pl. 105, darbo laikas: I–IV 7.30–16.30 val., V 7.30–15 val., VI–VII nedirba), VšĮ Kauno turizmo informacijos centre (Laisvės al. 36, darbo laikas: I–IV 9–18 val., V 9–17 val., VI–VII nedirba).

Norėdami įsigyti šį lengvatinį elektroninį bilietą, keleiviai Kauno miesto kortelių aptarnavimo punkto darbuotojui privalo pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dokumentą, suteikiantį teisę į transporto lengvatą ir pažymą apie asmens deklaruotą gyvenamąją vietą, įrodančią, kad jis yra Kauno miesto gyventojas (gyvenamosios vietos deklaraciją).

Kam taikoma lengvata?

80 metų ir vyresniems asmenims.

Nuo 1939–1990 metų okupacijų nukentėjusiems asmenims – politiniams kaliniams ir tremtiniams, buvusių getų, koncentracijos ar kitokio tipo prievartinių stovyklų kaliniams.
Lietuvos Respublikos nepriklausomybės gynėjams, nukentėjusiems nuo 1991 m. sausio 11–13 d. ir po to vykdytos SSRS agresijos.

Pensinio amžiaus asmenims, gaunantiems šalpos pensijas, kurių mėnesinis pajamų dydis neviršija LR Vyriausybės nustatyto valstybės remiamų pajamų dydžio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų