Bandymas susimokėti už „nelegalus“ Kauno statybos įmonės vadovui pakvipo teistumu

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bandymo papirkti Valstybinės darbo inspekcijos pareigūną. Keturženklė suma vienam Kauno darbo inspektoriui pasiūlyta už tai, kad jis užsimerktų prieš vienoje statybos įmonėje aptiktus nelegalius darbuotojus.

Apie bandymą papirkti pranešė pats darbo inspektorius. 

Anot jo, 1000 eurų kyšis jam buvo pasiūlytas tikrinant vasario viduryje vieną Kauno įmonę, vykdančią statybos darbus.

Tada buvo konstatuota, kad joje dirba keli nelegalūs darbuotojai. Visi jie - lietuviai.

Siekdamas išvengti administracinių nusižengimų tyrimo procedūros šios įmonės vadovas Š.Š. ir davė inspektoriui minėtą kyšį. 

Šiandien 48-erių Š.Š. pareikštas įtarimas. Tačiau, jo sulaikyti neketinama. 

„Šis atvejis – tai pilietiškai aktyvaus ir nepakantaus korupcijai valstybės tarnautojo pavyzdys. Tik būdami proaktyvūs ir netoleruodami korupcijos, galime sumažinti korupcijos lygį šalyje. Tikimės, kad tokių pranešimų ateityje tik daugės“, – STT pranešime cituojamas tarnybos direktorius Žydrūnas Bartkus.

Baudžiamasis kodeksas už papirkimą numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Nuo sausio 1-osios valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo apie jam žinomą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką privalo pranešti STT, prokuratūrai arba kitai ikiteisminio tyrimo įstaigai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Taip ir turi būti.... Tam veikėjui reikia ne už kyšio davimą, bet maximaliai baudą pagal ėstatymus už nelegalų darbą. TADA bus ne 1 tūkstantis....

Siamas

Siamas portretas
Suprask, per mažai davė.

reklama

reklama portretas
reklamine avantiura--tipo sazingai dirba.kvetem darbo inspekcija isavo darbovete--tik pres atvaziodami darbo inspekcija visad paskambindavo musu vadovui -ir visi nelegalai dingdavo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių