Bendruomenės namuose – renginiai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui

  • Teksto dydis:

Klaipėda jau puošiasi lietuviškos vėliavos spalvomis, o menininkai – ir profesionalai, ir mėgėjai – derina paskutinius akordus, ruošdami šventines programas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Bendruomenės namai (Debreceno g. 48) taps viena iš daugelio uostamiesčio vietų, kur vyks iškiliai datai dedikuoti renginiai.

Vasario 8 d. (ketvirtadienis) 16 val. folkloro klubas „Šeimyna“ (vadovė D. Krakauskienė) kviečia į koncertą-vakaronę „Atgimusiai Lietuvai – 100“. Dviejų dalių koncerte skambės įvairiomis tarmėmis atliekamos liaudies dainos ir originalūs patriotinės tematikos kūriniai, populiarias lietuviškas melodijas grieš kapela „Ryto pašvaistė“ (vad. V. Šukšteris). Vakaronės metu „Šeimynos“ šokėjai primins ir išmokys žiūrovus šokti senoviškų tautinių šokių bei ratelių.

Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Klaipėdos pajūrio bendrija didelį minėjimą Bendruomenės namuose rengia vasario 9 d. (penktadienis) 16 val. Koncertuos bendrijos mėgėjų meno kolektyvai: mišrus choras, moterų vokalinis ansamblis „Vakaro žaros“ ir vyrų duetas (vad. J. Žemaičiūnienė), linijinių šokių grupė (vad. A. Milius). Publiką pasveikins svečiai iš Naujosios Akmenės „Bočių“ bendrijos – mišrus vokalinis ansamblis ir tautinių šokių kolektyvas. Renginio metu bus atidarytos dvi fotografijų parodos. Pirmojoje – „Aš ir Lietuva“ –  įamžintos istorinės akimirkos iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Klaipėdos skyriaus veiklos bei praėjusių metų projekto „100 bočių dainų Lietuvai“. Antroji paroda „Gerumo nebūna per daug“ pasakoja apie gerus darbus ir poelgius, lankant globos namų gyventojus, kurie savo kūryba bei kasdiene veikla prisidėjo prie Lietuvos augimo, šalies valstybingumo ir nepriklausomybės atkūrimo.

Pagyvenusių žmonių klubas „Klaipėda“ vasario 10 d. (šeštadienis) 13 val. Valstybės atkūrimo jubiliejui skiria minėjimą-koncertą „Lietuvos šimtmečio šviesoje“. Klaipėdietis istorikas Rimantas Pocius skaitys pranešimą „Branda, darbai bei vardai Lietuvos“, bus pagerbtas už lietuvybės propagavimą kalėjęs Šaulių sąjungos narys Jonas Šilinskas. Žiūrovai galės susipažinti su lietuviškų ženkliukų kolekcija. Renginyje dalyvaus  buvęs LR užsienio reikalų ministras, diplomatas Vygaudas Ušackas. Koncertinėje programoje dainuos  klubo „Klaipėda“ mišrus vokalinis ansamblis, jaunasis „Dainų dainelės“ laureatas Margiris Kučikas, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kelmės rajono bendrijos meno kolektyvas „Atgaiva“. Klaipėdiečiams taip pat koncertuos gausus svečių desantas iš Latvijos – Rygos vyrų vokalinis ansamblis, Penkulės kultūros namų kapela „Luste“ ir šokių kolektyvas „Durbė“.

Šventinių nemokamų renginių Bendruomenės namuose savaitę vainikuos dviejų dalių minėjimas-koncertas „Mes tikrai mylim Lietuvą“ vasario 15 d. (ketvirtadienis) 14 val., kurį kartu su Žvejų rūmais rengia viešoji įstaiga „Klaipėdos zunda“ (direktorė I. Toliušienė). Scenoje draugėn susijungs vaikystė, jaunystė, branda ir gyvenimo patirtis. Lietuvą ir miestą muzika, dainomis ir šokiais sveikins Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių choras „Gintarėlis“ (meno vadovas T. Ambrozaitis), mišrus vokalinis ansamblis „Bangelė“ (vad. V. Saikauskas), Gedminų progimnazijos liaudiškų šokių grupė „Gedmina“ ir VšĮ „Edukateka“ vaikų šokių studija „Aušrinė“ (vad. S. Rudelis), senjorų šokių kolektyvas „Klaipėdos zunda“ (vad. I. Toliušienė ir V. Marcinkus), muzikantai Vytautas Tetenskas (birbynė), Dainora Tetenskienė (smuikas) ir Antanas Sugintas (klavišiniai), Žvejų rūmų jaunimo teatro „Be durų“ aktoriai. Šiame koncerte vėlgi bus svečių – tai Gargždų miesto pagyvenusių žmonių klubas „Užuovėja“ ir šokių kolektyvas „Randinš“ iš Aucės (Latvija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia ne

Čia ne portretas
bendruomenės namai o pensininkų klubas ir ansambliai 'šokim-dainuokim'.Tikrų Bendruomenės namų nėra.Jaunimas kaip ir a'le Klaipėdos menininkai jau gauna po antrus rūmus.Jaunimui pastatytas Kultūros fabrikas ir dabar bus modernizuojamas negyvas jaunimo centras Puodžių 1, na o žymieji menininkai kurių niekas nežino, jau turi mokyklą prie senojo pašto ir dabar gauna buvusį policijos pastatą Jūros g.Gėda būtų skelbti kad yra bendruomenių namai.Liberolas hytras zuliks įdėjo pensionierams pavadinimą 'bendruomenių"o kad ten tu bendruomeniu nei kvapo nėr nieko tokio-praeis senoliai už visus

Anonimas

Anonimas portretas
BOČIŲ RENGINYS 15 VAL.NETEISINGAI REKLAMUOJA.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių