Džiugi žinia 24,2 tūkst. vairuotojų – naikins baudas

Kilus aistroms dėl kelio ženklinimo ir skiriamų baudų už greičio viršijimą kelyje nuo Jakų žiedinės sankryžos iki Rimkų viaduko, Lietuvos automobilių kelių direkcija informavo, kad policijos prašoma naikinti išrašytas baudas.

Klaipėdos krašto vairuotojai susibūrė kolektyviniam ieškiniui, tikindami, kad sektorinis greičio matuoklis šienavo pažeidėjus, nors vairuotojai įsitikinę, kad Kelių eismo taisyklių nepažeidinėjo.

Kelių direkcija pranešė, kad gavus naujos informacijos dėl susidariusios situacijos kelyje Nr. 141 sausio 5 d. kreipėsi į rangovą, įrengusį greičio ribojimo ženklus ir į rangovą, įrengusį vidutinio greičio matavimo sistemą, patikslinti paaiškėjusias naujas aplinkybes.

„Kelių direkcija gavusi atsakymus iš rangovų įvertino, kad kelio Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda ruože nuo 223,631 km iki 228,609 km greičio ribojimo kelio ženklai su nurodyta galiojimo zona į priekį neatitiko Kelio ženklų įrengimo ir vertikaliojo ženklinimo taisyklių ir Kelių eismo taisyklių“, – informavo Kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Ramoškaitė.

Kelių direkcija atsiprašo dėl įvykusios klaidos ir susidariusios situacijos.

Pranešama, kad greičio ribojimo kelio ženklai su nurodyta galiojimo zona į priekį suklaidino tiek vairuotojus, tiek ir rangovą, įrengusį vidutinio greičio matavimo sistemą.

„Atsižvelgiant į tai, Kelių direkcija kreipėsi į Lietuvos kelių policijos tarnybą laikotarpiu nuo 2022 m. rugpjūčio 19 d. iki 2022 m. rugsėjo 19 d. (imtinai) greičio viršijimų pažeidimų administracinių nusižengimų teisenų nepradėti, o pradėtas teisenas nutraukti“, – akcentavo A. Ramoškaitė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Eismo dalyviams, gavusiems pranešimus dėl užfiksuotų greičio viršijimo pažeidimų nuo 2022 m. rugpjūčio 19 d. iki 2022 m. rugsėjo 19 d. (imtinai) papildomai kreiptis niekur nereikia. Apie nutrauktas teisenas gyventojus informuos Lietuvos kelių policijos tarnyba.

„Kelių direkcija atsiprašo dėl įvykusios klaidos ir susidariusios situacijos. Šiuo metu kelio ženklai kelyje Nr. 141 Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda nuo 223,631 km iki 228,609 km sustatyti tinkamai, metrologinė patikra pakartotinai atlikta 2022 m. lapkričio 23 d. tinkamai ir vairuotojai nebėra klaidinami. Dar kartą atsiprašome eismo dalyvių“, – pažymėjo A. Ramoškaitė.

Tai ne pirma situacija šiame kelyje, kai baudos naikinamos. Tik ir šį kartą patiems vairuotojams teko įrodinėti, kad jie – ne nusižengėliai.

Dienraštis rašė apie praėjusių metų rugsėjo 19–26 d. kilusį skandalą dėl kelio ženklų painiavos šiame ruože.

Lietuvos kelių policija suskaičiavo, kad minėtomis dienomis iš viso buvo skirtos 4 205 baudos.

Vairuotojai vidutiniškai sulaukė nuo šešių iki dvylikos eurų baudų už greičio viršijimus.

Po kilusios skundų bangos Kelių direkcija ėmė aiškintis situaciją.

Tą kartą paaiškėjo, kad kelininkai pastatė kelio ženklus, leidžiančius didesnį greitį, o greičio matuokliai nebuvo perreguliuoti.

Pasak policijos, nuo 2022 m. rugpjūčio 18 d. iki 2022 m. rugsėjo 20 d. kelyje Nr. 141, nuo 223,631 km iki 228,609 km, įregistruoti 24 243 pažeidimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kelių direktorius.

Kelių direktorius. portretas
Kuo blogiau-tuo geriau. Mums.

xzzx

xzzx portretas
! ! ! ! ! ! !

O

O portretas
Piktybiškai nemokėjau ir iš saskaitos pavogė savavališkai nurašydami
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių