Pereiti į pagrindinį turinį

Gelbėtojams liepta negelbėti

2009-12-22 05:00
Rėmai: siekiant pagerinti gelbėtojų darbą, pasigirdo siūlymų uostamiesčio paplūdimiuose nustatyti daugiau vietų, kuriose būtų draudžiama maudytis.
Rėmai: siekiant pagerinti gelbėtojų darbą, pasigirdo siūlymų uostamiesčio paplūdimiuose nustatyti daugiau vietų, kuriose būtų draudžiama maudytis. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Daugybės priekaištų pastaruoju metu sulaukę uostamiesčio gelbėtojai pateikė planą, kaip pagerinti savo darbą. Tačiau kai kurių priemonių įgyvendinti nepavyks dėl lėšų stokos.

Etatai – saugoti turtą

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai priekaištus žėrė ir seimūnai, ir miesto politikai. Jie buvo įsitikinę, jog dėl netinkamai organizuojamo darbo Klaipėdos paplūdimiuose padaugėjo nelaimių. Kumščiu grūmota ir todėl, kad esą pasibaigus vasarai tarnyboje lieka dirbti net 25 žmonės. „Dirbančiųjų skaičius sumažėjo iki 19, nes kai kurie išvažiavo į užsienį. Etatų skaičius buvo patvirtintas dar 2000 metais, nuo to laiko mūsų tarnybai papildomai priskirta turto už pusantro milijono litų, tad jį turi kažkas saugoti“, – priekaištus dėl per didelio darbuotojų skaičiaus žiemą atrėmė Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Virginijus Urbonas.

Jis taip pat patikino, kad politikams vaidenasi, jog Klaipėdos paplūdimiuose padaugėjo nelaimių. Esą šią vasarą nuskendo tik du žmonės ir prokurorai išsiaiškino, kad nelaimė įvyko ne dėl gelbėtojų kaltės, o 60 buvo išgelbėta.

Pinigų nebus

„Nereikia būti marytėmis melnikaitėmis ir lėkti gelbėti žmonių už mūsų paplūdimių ribų“, – gelbėtojams patarė Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė. Taip esą sumažėtų ir priekaištų dėl neišgelbėtų gyvybių.

Vakar Finansų ir ekonomikos komitete pristatytame plane, kaip pagelbėti tarnybos darbui, numatyta už paplūdimio ribų pastatyti stendus, kuriuose būtų pateikiama informacija, kad už skydo gelbėtojai nebebudi. Taip pat ketinama poilsiautojams pateikti daugiau informacijos apie vėliavų reikšmes, paplūdimiuose įrengti daugiau stebėjimo bokštelių, o teritorijoje tarp molo ir Pirmosios Melnragės pliažo, kurią okupavusios nuogalės, pratęsti radiofikacijos liniją ir per radiją skelbti apie jūroje tykančius pavojus. Tačiau Miesto tvarkymo skyriaus, kuriam ir pavesta įgyvendinti šią priemonę, vedėja Irena Šakalienė iškart patikino, kad pinigų nebus.

Vilios patrulius

Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pažadėjo, jog savivaldybė tarpininkaus į „paplūdimius priviliojant policijos patrulius“, kad nedrausmingi poilsiautojai būtų griežčiau baudžiami.

Komitete taip pat išsakytas siūlymas kreiptis į klaipėdiečius Seimo narius, kad šie inicijuotų Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas. Jas patvirtinus būtų galima bausti tuos poilsiautojus, kurie į jūrą lipa tuomet, kai iškelta tai daryti draudžianti vėliava.

„Bausti galima ir dabar. Tačiau reikia šimtų tūkstančių litų poilsiautojams apie draudimus ir gresiančias bausmes šviesti“, – tvirtino V.Urbonas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų